SUKOB

U MASOVNOJ TUČNJAVI U NAŠOJ OMILJENOJ TURISTIČKOJ DESTINACIJI SUDJELOVAO I BIVŠI POBJEDNIK BIG BROTHERA Hamdija tvrdi da je pokušao smiriti situaciju

 
Pozadina: Scene tučnjave u Rovinju; U krugu: Hamdija Seferović
 Screenshot/Facebook / Ronald Goršić/Cropix

Na jednoj od omiljenih hrvatskih turističkih destinacija došlo je u subotu do naguravanja i masovne tučnjave, a kako doznaje RTL, jedna od upletenih osoba koja je uglavnom pokušavala smiriti sukob, je bivši pobjednik Big Brothera Hamdija Seferović.

Podsjetimo, petnaestak osoba verbalno se i fizički sukobilo usred bijela dana u Ulicu Carera u Rovinju ispred trgovine tekstilom zbog prodaje odjevnih predmeta. Zbog nervoze oko lošijeg prometa u sezoni poletjelo je nekoliko šaka.

U sukob je bila upletena i obitelj Hamdije Seferovića koji žali zbog njihovog ponašanja, no tvrdi kako je vijest toliko odjeknula isključivo zato što se radi - o Romima.

- Mi kao nacionalna manjina, s oproštenjem što ću se izraziti ovako javno na televiziji, i kad prdnemo to smrdi više nego bilo što i bilo čije - rekao je Hamdija za RTL.

Rovinjani nisu htjeli pred kamere jer tvrde da gradom vlada ‘nekoliko klanova’. Policija je podignula pet kaznenih prijava i potvrdila da je ovo izolirani slučaj te da je stanje sigurnosti bolje nego lani, a turisti se mogu osjećati sigurno.

U proteklim je mandatima u Ulicu Carera uloženo više od 30 milijuna kuna s namjerom da postane prepoznatljivo srce Rovinja. Gradski vijećnik Grada Rovinja Suad Salkić komentirao je za RTL da su tim projektom trebali zaživjeti stari zanati, trebali su se u ponudi naći autohtoni proizvodi, a i da se ‘zna zakonski koliko može biti tekstila, koliko može biti brendiranih prodavaonica’. Hamdija je također napomenuo da se takvi incidenti ne bi trebali događati:

- Takve stvari se ne trebaju dešavati, ne na javnim mjestima u središtu grada, ne u parkovima, apsolutno nigdje jer takve stvari se trebaju rješavati mirnim putem, za stolom.

Hamdija Seferović postao je najpoznatiji Rom u Hrvatskoj kad je 2005. odnio pobjedu u drugoj sezoni popularnog reality showa Big Brother. Nakon pobjede je otvorio kafić u Dubravi i glumio je u spotu Vesne Pisarović.

Međutim, prošle se godine njegovo ime spominjalo u crnoj kronici nakon što se našao na optuženičkoj klupi jer je prijetio smrću ljubavnici koja mu je, dok se borio za milijun kuna te 2005. godine, u tajnosti rodila kćerkicu. Tužiteljstvo je za BB milijunaša tražilo godinu dana zatvora s petogodišnjim rokom kušnje, a izrečena mu je mjera zabrane približavanja na 200 metara vlasnici frizerskog salona s kojom ima dijete. Hamdija joj je navodno u 40-ak dana uputio 230 poziva i SMS poruka. On je sve negirao, a njihova 13-godišnja tajna veza dotaknula je dno 10. srpnja pretprošle godine kada ju je Hamdija telefonom izvrijeđao i prijetio.

U međuvremenu, Hamdija je u Rovinju otvorio trgovinu tekstilom pa se tako prije tri mjeseca našao na nekoliko metara udaljenosti od slavnih holivudskih zvijezda Salme Hayek i Samuela L. Jacksona koji su ondje snimali blockbuster ‘Hitman's Wife Bodyguard’. Za Jacksona je Hamdija rekao da impozantan, ‘prava pojava’, dok ga je Salma razočarala:

- Nisam mogao vjerovati kad sam je vidio uživo, iskreno, puno bolje izgleda na filmu i fotografijama. Izgleda bezveze, toliko je sitna da je jedva primjetna - nije bio impresioniran u komentaru za Slobodnu Dalmaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 08:07