KORONAVIRUS

U MEĐIMURJU ZARAŽENA CIJELA OBITELJ Zarazu donijela kći koja je bila na radu u Austriji. Ona ima blage simptome, ali majka, otac i brat su u bolnici

Od pet osoba oboljelih od Covida-19 u Međimurju, njih četvero su iz iste obitelji.

Kako neslužbeno saznajemo, prvo se razboljela kći stara 30-ak godina koja se vratila s rada u Austriji i dobila rješenje o samoizolaciji.

Nakon toga, razboljeli su se i ostali članovi obitelji - majka, otac i brat.

Danas je ona, s blažim simptomima ostala doma, brat i otac su iz predostrožnosti hospitalizirani u Županijskoj bolnici Čakovec, a majka se liječi na drugom bolničkom odjelu.

Epidemiolozi su zadovoljni situacijom u Međimurju. Aktivno je 1050 mjera samoizolacije. Građani su prijavili 162 kršenja samoizolaciji, utvrđenih je 49, a 308 osoba je na području Međimurske županije zatečeno u kontroli bez propusnica.

Iz Međimurske županije, suočeni sa slučajem cijele oboljele obitelji, upozoravaju na nužnost striktnog provođenja "pravila" samoizolacije.

- Kakva je smisao samoizolacije ako ju ne poštujemo? Treba se pridržavati onoga što govore nalazi, a ne osjećamo li se mi dobro i simptomi su nam lakši. Kao što je poznato, simptomi bolesti se mogu razlikovati od osobe do osobe, ali sve su to osobe s istom, po život opasnom dijagnozom, Covida-19 - prokomentirao je i upozorio sugrađane, međimurski župan Matija Posavec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:03