GORDAN GRLIĆ RADMAN

U Ministarstvu je četvero zaraženih, ja nisam među njima, radim na instalaciji aplikacije

Što se izvora zaraze tiče, moguće je da se jedna kolegica zarazila na mjestu gdje je bilo više ljudi
Gordan Grlić Radman
 Bruno Konjević/Cropix

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman u srijedu je potvrdio da su u njegovu ministarstvu trenutačno četiri zaposlenice oboljele od koronavirusa te da se i sam testirao uoči susreta sa slovenskim kolegom te da je nalaz negativan.

“U MVEP-u su, po mojim saznanjima, četiri oboljele osobe. U subotu ujutro, kada mi je glavni tajnik dojavio, bile su dvije osobe, a u međuvremenu je taj broj narastao na četiri. U međuvremenu smo dezinficirali cijelo ministarstvo, a sve osobe koje su bile u bliskim kontaktima s oboljelima su u samoizolaciji. Odmah smo uveli sve epidemiološke mjere, u kontaktu smo s epidemiolozima i slijedimo njihove upute”, kazao je ministar novinarima u Saboru.

Nisam bio u kontaktu s oboljelima od koronavirusa

Dodao je i da osobno nije bio u kontaktu s oboljelima jer je riječ o ustrojstvenoj jedinici koja je udaljenija od ostalih ustrojstvenih jedinica tako da nije bilo kontakata tih djelatnica s kolegicama i kolegama u MVEP-u.

Preventivno sam se, ne želeći narušiti povjerenje svog slovenskog kolege, jučer ujutro išao testirati, zajedno s ljudima koji su mi bili u pratnji kao članovi izaslanstva i nalazi svih nas su negativni, dodao je.

Nije to nikakav komad papira, kako je to rekao zastupnik SDP-a Domagoj Hajduković, nego nalaz koji dokazuje da smo negativni. Slovenskog ministra vanjskih poslova, s kojim sam se jučer susreo, nazvao sam kada sam se išao testirati, kao što sam mu javio i nalaz testiranja kako bismo izbjegli svaku dilemu, kazao je Grlić Radman.

Što se izvora zaraze tiče, moguće je da se jedna kolegica zarazila na mjestu gdje je bilo više ljudi i virus prenijela u toj ustrojstvenoj jedinici. Dobra je vijest što su kolegice samo iz te ustrojstvene jedinice, radile su zajedno i bile upućene jedna na drugu, napomenuo je.

Ministar je kazao da radi na instaliranju aplikacije Stop Covid-19, kao što se pridržavaju i ostalih epidemioloških mjera, jer žele biti primjer ostalima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:08