REZULTATI ANKETE

U Ministarstvu zdravstva konačno objavili koliko je njihovih zaposlenika cijepljeno i imuno na covid

Visoka razina cijepljenosti i stečenog imuniteta onih koji su preboljeli koronu pokazuje svijest o važnosti cijepljenja protiv COVID-19 - kaže Beroš
Vili Beroš
 Goran Mehkek/Cropix

U Ministarstvu zdravstva je 74 posto zaposlenika imuno na covid-19. Cijepljeno je njih 63 posto, a 11 posto je preboljelo koronu - pokazuju najnoviji podaci iz sveobuhvatne ankete među zaposlenicima.

Nakon inicijalne ankete cijepljenih protiv COVID-19 u Ministarstvu zdravstva koja je pokazala nisku razinu cijepljenosti zaposlenika, najnovija cjelovita anketa provedena među zaposlenicima pokazuje procijepljenost 63 posto osoba, a uz one koji su preboljeli koronu, doseže 74 posto imunih na COVID-19. Ranije prikupljanje podataka bilo je nepotpuno zbog odsustva većeg broja zaposlenika radi korištenja godišnjih odmora i izostanaka iz drugih razloga, te dijelom i zbog nepravodobnog izjašnjavanja zaposlenika. Stoga nakon cjelovitog istraživanja sada imamo prigodu vidjeti stvarno stanje broja cijepljenih i onih koji su preboljeli COVID-19.

Pri anketiranju se vodilo računa o zaštiti osobnih podataka i činjenici da je riječ o informaciji o zdravstvenom stanju svake osobe, ali su također zaposlenici upućeni u značenje javnog komuniciranja pravog stanja procijepljenosti u ministarstvu koje upravlja zdravstvenim sustavom u Hrvatskoj.

- Zahvalni smo zaposlenicima koji su se cijepili i koji su pristali na anketu kako bismo u javnosti prikazali stvarnu sliku procijepljenosti u Ministarstvu zdravstva. Visoka razina cijepljenosti i stečenog imuniteta onih koji su preboljeli koronu pokazuje svijest o važnosti cijepljenja protiv COVID-19. Ministarstvo je potaknulo sve zdravstvene ustanove na organizaciju predavanja za svoje zaposlenike na temu važnosti cijepljenja, njegovog utjecaja na zaštitu vlastitog i tuđeg zdravlja, te potrebe zajedničkog djelovanja na učinkovito suzbijanje zaraze. Pritom ne zaboravljamo niti na 'vlastito dvorište'. Sljedeći tjedan započinju predavanja i u Ministarstvu zdravstva za sve naše zaposlenike. Važno je da svi sudjelujemo jer jedino cjelovito siguran sustav može pružiti zaštitu i pacijentima i zaposlenicima - zaključuje ministar zdravstva izv. prof. dr. sc. Vili Beroš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2022 00:14