NEMA OZLIJEĐENIH

U nedavno obnovljenoj dvorišnoj zgradi Vrhovnog suda urušio se dio stropa

U petak bi se sa statičarem trebao obaviti detaljni pregled kako bi se ustanovilo kako je i zašto došlo do urušavanja stropa
Zgrada Vrhovnog suda
 Goran Mehkek/Cropix

Strah i pomisao da je Zagreb opet pogodio potres, bila je prva pomisao zaposlenicima Vrhovnog suda kad se jutros stropoštao dio stropa u predvorju dvorišne zgrade na Trgu Nikole Šubića Zrinjskog 5.

Oblak prašine, nevjerica jer riječ je o zgradi koja je nedavno obnovljena i uređena i u kojoj se održavaju sjednice vijeća Vrhovnog suda i iz koje novinari iz posebno uređene sobe videolinkom prate sjednice vijeća.

U predvorju obično čekaju da počnu rasprave tužitelji, odvjetnici, novinari, ali i optuženici koji dolaze na rasprave, ali srećom jutros u vrijeme kad se urušio dio stropa nije bilo nikoga u predvorju dvorišne zgrade.

Danas su nakon prijave o urušavanju došli odgovorni iz Ministarstva pravosuđa. U petak bi se sa statičarem trebao obaviti detaljni pregled kako bi se ustanovilo kako je i zašto došlo do urušavanja stropa na dvorišnoj zgradi Vrhovnog suda.

Za intervencijom policije nije bilo potrebe, odgovorili su nam iz PU Zagrebačke.

Ministarstvo pravosuđa: "Pozvali smo konzervatore radi žurne sanacije štete"

Na upit o urušenom dijelu stropa odgovorilo nam je i Ministartvo pravosuđa.

- U hodniku, u prizemlju dvorišne zgrade Vrhovnog suda Republike Hrvatske, pala je žbuka sa stropa, a u tom trenutku u hodniku nije bilo ljudi.

Odmah po saznanju, predstavnici Ministarstva pravosuđa i uprave obišli su dvorišnu zgradu suda i nakon utvrđivanja stanja kontaktirani su konzervatori radi izvođenja žurnih radova na sanaciji oštećenja.

Svi radovi na sanaciji oštećenja nakon potresa izvodili su se na uličnoj zgradi Vrhovnog suda budući da pregledom statičara nisu utvrđena oštećenja na dvorišnoj - odgovorili su nam iz Ministarstva. (Hajdi Karakaš Jakubin)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:49