DOBILI SU ČVRSTA OBEĆANJA

U nedjelju ipak neće biti prosvjeda petrinjskih branitelja niti blokade cesta zbog planova za izgradnju prihvatilišta za azilante u Maloj Gorici

U nekadašnjem proganičkom naselju u Maloj Gorici kod Petrinje Vlada planira izgraditi veliki prihvatni centar za tražitelje azila
 Mate Piškor / CROPIX

U nedjelju 26. svibnja, na dan izbora za europski parlament, neće biti prosvjeda niti blokade cesta kod Petrinje, što je najavila Inicijativa branitelja grada Petrinje, koja je tražila da MUP odustane od planova izgradnje prihvatilišta za tražitelje azila u bivšem prognaničkom naselju Maloj Gorici kod Petrinje.

Kako stoji u priopćenju petrinjske Inicijative, kojeg su potpisali Ivo Vranić, Tihomir Šalić, Željko Bjelac, Darko Hrnčević, Ivica Hajdenjak, Mato Jelić, Ivica Domitrović, Ivica Skrbin, Pepo Mlađenović i Luca Gašpar Šako, Petrinjci su dobili čvrsta obećanja iz Vlade da se odustaje od realizacije toga projekta pa nema niti razloga za prosvjed i blokadu prometnica.

Kako doznajemo od potpisinika Inicijative, izlaslanstvo petrinjskih branitelja sastalo se 23. svibnja u Ministarstvu branitelja s ministrom Tomom Medvedom. Tijekom sastanka ponovljen je nedvojben stav da Vlada odustaje od izgradnje centra za azilante u Maloj Gorici. Petrinjcima je, kako doznajemo, to potvrdio i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

- Rezultat toga dogovora je da se prosvjed neće održati, ali Inicijativa branitelja grada Petrinje i dalje budno prati tijek događanja, ističe Ivo Vranić, petrinjski branitelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 07:08