PROGNOZA

U nedjelju opet snijeg?

 Boris Kovačev / CROPIX

Prema prognozi Hrvatskog hidrometeorološkog zavoda petak će u unutrašnjosti veći dio dana biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Više će oblaka biti u drugom dijelu dana, kada u sjevernim i istočnim dijelovima zemlje može pasti malo kiše. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od -2 do 3, a na Jadranu od 4 do 9°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti popet će se do 9, a na Jadranu do 11°C.

I u subotu bit će slično vrijeme. Ujutro će u unutrašnjosti biti pretežno oblačno uz povremenu slabu kišu. Osjetno će zatopliti, pa će jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od 3 do 8, a najviša dnevna popet će se do 13°C.

U nedjelju ujutro posvuda će se naoblačiti. Kiša se najprije očekuje u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, a kasnije i u Dalmaciji. Temperatura će postupno pasti pa će kiša postupno u gorju prijeći u snijeg, a navečer i u noći na ponedjeljak i u nizinama, javlja N1.

U unutrašnjosti će zapuhati slab do umjeren sjeverozapadnjak, a na Jadranu će umjereno jugo prema kraju dana okretati na jaku i olujnu buru. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od -1 do 6, a na Jadranu od 9 do 13°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti iznosit će od 9 do 13, a na Jadranu od 12 do 16°C.

U ponedjeljak tijekom noći i ranoga jutra sa sjeverozapada se očekuje postupna stabilizacija vremena i razvedravanje. U nastavku tjedna vrijeme se neće značajnije mijenjati, a temperature će biti primjerenije ovom dobu godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:42