UNIKATNA MEDALJA

U NEDJELJU PRVI SISAČKI POLUMARATON Najavljen dolazak gotovo 600 trkača iz Hrvatske i pet europskih zemalja

 
 Mate Piskor / CROPIX

Blizu 600 trkača iz Hrvatske i pet europskih zemalja prijavilo se na prvi sisački polumaraton, koji se održava u nedjelju. Maraton organizira Atletski klubi Sisak, uz potporu gradske uprave, turističke zajednice i svesrdnu pomoć kolega iz Atletskog kluba Sljeme Zagreb, doznajemo od Josipa Mrgana iz Atletskog kluba Sisak. Dodatnu važnost ovoj manifestaciji svakako daje činjenica da je prema izboru organizacije ACES Europe sa sjedištem u Bruxellesu upravo Sisak ovogodišnji Europski grad sporta.

Sisak 23.05.2019. Blizu 600 trkaca prijavilo se na prvi sisacki polumaraton, koji ce se odrzati u nedjelju 26. svibnja.  Bit ce to posebna atrakcija i zbog toga je tako veliki broj sudionika, jer trcat ce se  staze duge 5 i 21 kilometar, ulicama grada, od sredista i stare povijesne jezgre do sisacke tvrdjave, preko mostova i uz rijeke, najavili su prvi sisacki polumaraton gradonacelnica Kristina Ikic Banicek, dogradonacelnik Marko Kricka i clanovi organizacijskog odbora Josip Mrgan i Drago Milicic. Na fotografiji: Medalje ce dobiti svi sudionici maratona

Snimio: Mate Piskor / CROPIX
Mate Piskor / CROPIX

Prvi polumaraton u Sisku ima međunarodni predznak: prijavilo se blizu 600 trkača iz svih dijelova Hrvatske i iz susjednih zemalja – Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Austrije i Njemačke. Svi koji završe utrke duge 21,1 i 5 kilometara zaslužit će unikatnu medalju s motivima grada Siska.

Sisak 23.05.2019. Blizu 600 trkaca prijavilo se na prvi sisacki polumaraton, koji ce se odrzati u nedjelju 26. svibnja.  Bit ce to posebna atrakcija i zbog toga je tako veliki broj sudionika, jer trcat ce se  staze duge 5 i 21 kilometar, ulicama grada, od sredista i stare povijesne jezgre do sisacke tvrdjave, preko mostova i uz rijeke, najavili su prvi sisacki polumaraton gradonacelnica Kristina Ikic Banicek, dogradonacelnik Marko Kricka i clanovi organizacijskog odbora Josip Mrgan i Drago Milicic. Na fotografiji: S predstavljanja  sisackog maratona ovakve medalje dobit ce svi sudionici maratona 

Snimio: Mate Piskor / CROPIX
Mate Piskor / CROPIX

Start polumaratona, koji se održava uz potporu Međunarodnog atletskog saveza (IAAF), predviđen je u 10 sati, start utrke građana na 5 km u 10:30 sati, a obje utrke počinju i završavaju u Ulici Stjepana i Antuna Radića, u gradskoj pješačkoj zoni.

Utrka je vrlo atraktivna i zato je tako maosvna, jer će se trčati središtem grada, ulicama njegove povijesne jezgre, trčat će se uz gradski stadion, uz obale Kupe i Save, trkači će protrčati uz sisačku tvrđavu, preko sisačkih mostova, istaknuli su na predstavljanju ove najmasovnije sportske manifestacije gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, njezin zamjenik Marko Kričak, te članovi organizacijskog odbora polumaratona Josip Mrgan i Drago Miličić. U vrijeme održavanja utrke, od 10 do 14 sati, prometnice kojima će trčati polumaratonci bit će povremeno zatvorene za promet, a promet na križanjima regulirat će prometna policija. Sve građane Siska organizatori mole za strpljenje zbog posebne regulacija prometa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 11:21