PODVODNI ISTRAŽIVAČ

‘U neposrednoj blizini rafinerije nafte možda se nalazi avionska bomba velike razorne moći‘

U moru ispred Urinja nalazi se predmet koji svojim oblikom i izgledom podsjeća na moguću avionsku bombu zaostalu iz 2. svjetskog rata
 Facebook Velimir Vrzić

Podvodni istraživač iz Rijeke Velimir Vrzić na svom je Facebooku objavio kako se u moru ispred Urinja nalazi predmet koji svojim oblikom i izgledom podsjeća na moguću avionsku bombu zaostalu iz Drugog svjetskog rata.

Vrzić piše kako ga je o činjenici da se vjerojatno radi o zaostaloj avio-bombi velike razorne moći u neposrednoj blizini Rafinerije nafte u Urinju obavijestio njegov prijatelj i kolega ronioc Goran Kolundžić te su predmet zajedno i snimili.

Vrzić navodi kako je o svemu obavijestio PU primorsko-goransku te Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture - Upravu za sigurnost plovidbe u Zagrebu.

Napominje kako nije ovlašten komentirati o kakvoj se avio-bombi radi, ali kako je po svemu sudeći riječ o opasnom zaostalom sredstvu iz Drugog svjetskog rata velike razorne moći.

- Kolika količina avio-bombi je istresena na grad Rijeku ne treba čuditi da se upravo radi o jednoj od zaostalih koje nisu eksplodirale - piše Vrzić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:15