USKORO U FUNKCIJI

U Osijek stigla nova turistička atrakcija - 35 metara visok Ferrisov kotač! Sastavit će ga za koji dan

Ferrisov kotač pustit će se u funkciju za vrijeme Adventa, a Osječani i njihovi gosti u njemu će moći uživati i nakon njega

U pravokutniku: ilustracija Ferrisovog kotača

 Vlado Kos/Cropix; Matthias Bein/Dpa-zentralbild/Dpa Picture-alliance Via Afp

Nakon desetak dana putovanja i više od tisuću kilometara, četiri velika šlepera dopremila su u subotu u Osijek 35 metara visok Ferrisov kotač, najnoviju turističku atrakciju grada na Dravi, javlja Glas Slavonije.

Ferrisov kotač bit će postavljen u Parku kralja Držislava kod poznate "Školjke".

Sastavljanju kotača pristupit će se za koji dan, a pustit će ga se u pogon nakon sigurnosne inspekcije.

Ferrisov kotač pustit će se u funkciju za vrijeme Adventa, a Osječani i njihovi gosti u njemu će moći uživati i nakon njega.

image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix

Prema riječima Ivana Kristijana Majića, ravnatelja Kulturnog centra i organizatora ovogodišnjeg Adventa u Osijeku, ideja o Ferrisovu kotaču razvijala se nekoliko godina.

- Kotač je visok 35 metara, čime nadmašuje sve zgrade u Europskoj aveniji i Tvrđi, pa će se pružati dobar pogled na vizuru Osijeka, i danju i noću, kada će i lampice s Adventa pružiti nezaboravan pogled - rekao je Majić za Glas Slavonije.

- Nekima je zanimljivo gledati kako se kotač slaže, a mi zamišljamo kako izgleda Osijek s 35 metara visine. Željno iščekujemo prvu vožnju - rekao je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:09