TUŽNA VIJEST

U Osijeku preminulo 2-godišnje dijete zaraženo koronavirusom, imalo je niz komorbiditeta

U priopćenju osječko-baranjskog stožera navodi se da je u proteklih 24 sata obrađeno 649 uzoraka od kojih je 301 bilo pozitivno

KBC Osijek, arhivska fotografija

 Vlado Kos/Cropix

Iz stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije u priopćenju su izvijestili da je među petero preminulih osoba zaraženih koronavirusom u protekla 24 sata i dijete u dobi od dvije godine.

Kako se doznaje, dijete je imalo niz komorbiditeta.

O svemu se oglasio i osječki KBC.

- U KBC-u Osijek preminulo je visoko neurorizično dvogodišnje dijete s brojnim komorbiditetima, a koje se od rođenja multidisciplinarno prati i habilitira zbog posljedica nedonošenosti. Dijete je primljeno i liječeno zbog infekcije covidom-19 u sklopu koje je razvilo tešku obostranu pneumoniju, posljedično akutno respiratorno zatajenje s multisistemskim upalnim odgovorom. Unatoč svoj suportivnoj i simptomatskoj terapiji i mjerama naprednog održavanja života, jučer je nakon 13 dana liječenja dijete nažalost preminulo, izvijestili su iz bolnice.

U osječkoj su bolnici, inače, početkom svibnja uz covid-19 preminule i dvije bebe u dobi od 10 dana, sestra i brat blizanci, koji su rođeni u 28. tjednu majčine trudnoće.

U subotnjem priopćenju osječko-baranjskog stožera navodi se da je u proteklih 24 sata obrađeno 649 uzoraka od kojih je 301 bilo pozitivno.

- Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području gradova Osijek 128, Đakovo 30, Valpovo 23, Našice 18, Belišće 15, Beli Manastir 10 i Donji Miholjac 5 te na području općina Čepin 12, Darda 9, Antunovac 8, Erdut i Koška po 6, Jagodnjak, Magadenovac i Podgorač po 4, Ernestinovo i Đurđenovac po 3, Bilje 2 te Čeminac, Bizovac, Kneževi Vinogradi, Petrijevci, Punitovci, Satnica Đakovačka, Donja Motičina, Petlovac, Viškovci, Vladislavci i Vuka po 1, navodi se u priopćenju.

Trenutno je na području županije 159 hospitaliziranih covid pacijenata: 114 u KBC Osijek, 45 u OŽB Našice, od kojih je 31 osoba u Respiracijskom centru

Preminulo je pet osoba (u dobi od 90, 87, 86, 67 i 2 godine), a 1.301 osoba u samoizolaciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2022 20:09