PODACI STOŽERA

U Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji 13 zaraženih, umrle su dvije osobe

U osječkom KBC-u je 18 osoba, jedna na respiratoru. U Vukovarsko-srijemskoj županiji evidentirano je 10 novozaraženih Covidom-19
Klinički bolnički centar Osijek
 Ivan Peric/Cropix

Od posljedica zaraze koronavirusom u osječkom KBC-u umro je 71-godišnji Osječanin, a u posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji tri su novozaražene osobe Covidom-19, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer Civilne zaštite.

Umrli 71-godišnji Osječanin, osim zaraze koronavirusom, imao je i drugih kroničnih oboljenja.

U protekla 24 sata u laboratoriju osječkog KBC-a testirano je 220 uzoraka, od kojih su tri bila pozitivna na koronavirus.

Novooboljele osobe su s područja općina Čepin, Marijanci i Viškovci, priopćili su iz Stožera.

U osječkom KBC-u trenutno je hospitalizirano 18 osoba, od kojih je jedna na respiratoru.

Ukupno su od pojave epidemije koronavirusa na području županije oboljele 774 osobe, s tim da je 686 do sada izliječeno, umrlo je 25 osoba.

Trenutno je aktivan 61 slučaj Covid zaraze, navode u županijskom Stožeru.

Prema ocjeni epidemiologa trenutna situacija u vezi koronavirusa na području županije je stabilna i pod kontrolom, sve pozitivne osobe su pod nadzorom, kao i njihovi kontakti koji se ažurno obrađuju, zaključio je Stožer na danas održanoj sjednici.

Epidemiološka služba županijskog Zavoda za javno zdravstvo u samoizolaciju je u posljednja 24 sata stavila 13 novih kontakta, pa je trenutno u samoizolaciji 310 osoba.

Policija je provjerila 10 osoba u samoizolaciji i svi su zatečeni na adresi stanovanja.

Inspektori civilne zaštite tijekom vikenda obavljali su pojačani nadzor, osobito nad svadbama, noćnim klubovima, benzinskim postajama i trgovinama. Prilikom 78 nadzora uočene su nepravilnosti na 11 lokacija. Najčešće je riječ o nenošenju maski, nepoštivanju ograničenja maksimalnog broja osoba u objektu te radu nakon ponoći.

Za te su nepravilnosti izdana upozorenja, ističu u osječko-baranjskom Stožeru Civilne zaštite.

U Vukovaru 10 novih slučajeva, jedna osoba umrla

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata evidentirano je 10 novozaraženih Covidom-19, a jedna je osoba umrla, priopćio je u ponedjeljak županijski Stožer Civilne zaštite.

Od deset novozaraženih pet je osoba iz Vinkovaca, dvije iz Nuštra te po jedna iz Vrbanje, Gradišta i Tordinaca.

U protekla 24 sata testirane su 23 osobe, u samoizolaciji je 167 osoba dok je 17 osoba hospitalizirano.

Od početka epidemije koronavirusom u županiji je zaraženo 627 osoba, njih 530 je izliječeno, a 14 je umrlo, naveli su iz vukovarsko-srijemskog Stožera CZ.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 13:45