NA RUBU EGZISTENCIJE

U Otočcu i Trogiru otvorili kafiće pa im došla policija: ‘Samohrana sam majka, ne mogu više‘

Za kršenje mjera Stožera ovoga tipa predviđena je zatvorska kazna u trajanju od dvije godine
Vlasnica kafića Luce mala i njezina kći
 Facebook

Andriji Klariću, vlasniku teretane u Zagrebu koji je jučer protestno otvorio svoj objekt, jučer se pridružio i jedan lički ugostitelj, no javnost je to doznala tek danas, nakon što je PU ličko-senjaka izvijestila da je protiv njega podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu. Terete ga da je počinio kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti.

- Jučer su policijski službenici utvrdili da je ugostiteljski objekt u Otočcu u vlasništvu 28-godišnjaka otvoren i da pruža ugostiteljske usluge suprotno odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i mjerama zabrane posluživanja pića i hrane unutar objekta - javili su iz policije.

Za kršenje mjera Stožera ovoga tipa predviđena je zatvorska kazna u trajanju od dvije godine.

Otvorila kafić pa joj došla policija

I vlasnica kafića u Trogiru, Lucija Barada Frana, u ponedjeljak je odlučila otvoriti svoj kafić i na taj način iskazati nezadovoljstvo time što mjesecima ne radi, javlja Dnevnik.hr.

'Pojavila se inicijativa ugostitelja, i na istoimenoj Facebook grupi, javili su se i drugi koji ne mogu preživjeti od 4000 kuna. Ja sam otvorila kafić u podne, stavila sam fotografije na društvenu mrežu i nadala se da nas je više koji šaljemo istu poruku - da želimo pošteno raditi i živjeti od svojeg rada', rekla je Barada Frana.

Na kraju se ispostavilo da u Trogiru, mjestu u kojem ona ima kafić - nije otvorio nitko drugi.

'Policajci su došli oko 15:30, zatekli su mene i sedmero gostiju. Gosti su bili moji prijatelji koji su došli iskazati podršku. Pridržavali su se mjera, imali maske i bili na distanci. Policajci su ih popisali', opisala je.

'Molila sam ih da budu ljudi, saslušaju me i pokušaju shvatiti', rekla je i napomenula kako su policajci posao odradili korektno, bez povišenih tonova.

'Pravo na rad'

'Ja sam i njima rekla - sve što želim je moje pravo na rad, imam dijete s kojim sama živim, na rubu smo egzistencije. Pritisnuli su me uz zid. Plaćam državi sve što treba, nisam na crnoj listi, ali ne mogu živjeti od 4000 kuna', objasnila je u suzama Barada Frana.

Kaže kako je potporu države dobila krajem mjeseca.

'Svaki tren sam već gledala na mobitel je li mi to sjelo na račun, a odmah sam automatski izgubila 2200 koje je banka uzela za kredit i minus. Ostalo mi je 1800 kuna da preživim sama s djetetom do sljedeće uplate', rekla je.

Dodaje da je ugostitelj četiri godine. 'To je kafić u najmu na benzinskoj pumpi. Ja sam zatvorena, a oni prodaju kavu i pića, sve što bih trebala ja prodavati. Ja njima ne zamjeram, ali to mi je ironično', zaključuje Barada Frana za Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:52