SVAKA ČAST

U ovom hrvatskom gradu svi učenici imat će besplatan obrak: ‘Napravit ćemo rebalans proračuna‘

Najavljuje se i više nutricionistički kvalitetnijih obroka nego dosad

Ilustracija

 Vlado Kos/Cropix

Varaždinski će školarci od 1. listopada u školi jesti besplatno. Kako bi namaknuli za to potreban novac slijedi rebalans gradskog proračuna kojim će biti osigurano 1,4 potrebna milijuna kuna za ovu godinu.

Besplatni obroci za cijelu školsku godinu ukupno će koštati 3,34 milijuna kuna što se, rekao je gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj ‘već i priprema u proračunu za sljedeću kalendarsku godinu‘.

Ideju besplatne hrane u školama predložila je Nezavisna lista Dubravke Novak, a gradonačelnika nije trebalo nagovarati. Roditelji su dosad plaćali pet kuna dnevno ali Grad Varaždin je sad povećao ekonomsku cijenu na 6,8 kuna.

- To znači da će škole imati 36 posto više sredstava za pripremu kvalitetnih obroka – kaže Bosilj.

Od ove školske godine u varaždinskim školama kreće uređenje školskih kuhinja, u kojima će se kuhati više nego dosad. Iz Grada Varaždina, osnivača škola, najavljuje više nutricionistički kvalitetnijih obroka nego dosad.

Varaždincima će ovo biti nešto lakše sprovesti nego drugima jer u cijeloj Varaždinskoj županiji škole imaju jednosmjensku nastavu.

Besplatni obrok u varaždinskim školama dosad je, zahvaljujući projektu SPAS, imalo 780 socijalno ugroženih učenika. Od listopada će ga imati svi školarci.

Grad Varaždin osnivač je sedam gradskih škola i Centra za odgoj i obrazovanje ‘Tomislav Špoljar‘. Nastava u jednoj smjeni prakticira se još od 2008. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 17:58