HRVATSKI SABOR

U PETAK SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA SABORA O KORONAVIRUSU 'Ne koristite ovo za prikupljanje političkih bodova, sad je primarna osobna odgovornost'

 Damjan Tadic / CROPIX

Predsjedništvo Hrvatskog sabora održat će u petak prijepodne s predsjednicima klubova zastupnika sjednicu zbog konzultacija o radu Sabora u povodu situacije s koronavirusom.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković najavio je u četvrtak mogućnost prestanka rada Sabora u idućim danima, ovisno o preporukama stručnjaka.

Nakon što su otkazana ili odgođena sva inozemna putovanja saborskih zastupnika, u četvrtak su u Saboru uvedene neke rigoroznije mjere pa su tako odgođene tematske sjednice i organizirani posjeti.

Jandroković je pozvao zastupnike da ne koriste nastalu situaciju za prikupljanje političkih bodova te im poručio kako je ovo situacija gdje je primarna osobna odgovornost.

Za plenarni dio sjednice planirana je samo jedna točka dnevnog reda, zakonski prijedlog zastupnika Mire Bulja (Most) da se na cijelom području Hrvatske zabrani bilo kakva upotreba glifosata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:03