BRANKO BAČIĆ

‘U ponedjeljak ću pozvati stranke u Sabor. Nećemo o tome tko će biti potpredsjednik iz oporbe‘

U srijedu, 22. srpnja trebala bi se, naime, održati konstituirajuća sjednica novog saborskog saziva
Branko Bačić
 Darko Tomas/Cropix

Predsjednik HDZ-ova saborskog Kluba Branko Bačić rekao je u četvrtak kako u ponedjeljak planira pozvati predstavnike svih stranka zastupljenih u Hrvatskom saboru kako bi se dogovorili o aktivnostima planiranim za taj tjedan.

U srijedu, 22. srpnja trebala bi se, naime, održati konstituirajuća sjednica novog saborskog saziva, no prije nje treba dogovoriti neka pitanja, poput imenovanja radnih tijela nužnih za njen nesmetan rad.

Razgovarat ćemo i o tome koji će od ukupno 29 saborskih radnih tijela pripasti saborskoj većini, a koji oporbi, rekao je Bačić Hini. Podsjeća da oporbene stranke između sebe dogovaraju 'podjelu' predsjedničkih i potpredsjedničkih mjesta u odborima koje dobiju.

Poznato je da odbore za unutarnju politiku i obranu vode oporbeni predsjednici.

Bačić je potvrdio i kako će HDZ, koji s partnerima ima većinu u Hrvatskom saboru, poštovati dogovor oporbe o potpredsjednicima Sabora.

Ne ulazimo u to tko će iz oporbe biti potpredsjednik, to je stvar oporbe, odgovorio je Bačić upitan hoće li jedno od potpredsjedničkih mjesta pripasti Miroslavu Škori čiji je Domovinski pokret na izborima 5. srpnja osvojio 16 mandata, najviše nakon Restart koalicije i tako došao u priliku imati potpredsjednika iz svojih redova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:17