POSLJEDICE POTRESA

U potresu oštećena škola u Vrpolju kraj Šibenika, na klupu pao komad žbuke: ‘Sreća da nije bilo djece‘

Zamjenik ravnatelja Stipe Komadina rekao je za N1 kako su vidljiva velika oštećenja te da čekaju statičara
Oštećena škola u Vrpolju
 Hari Kočić/twitter/n1

U Vrpolju kod Šibenika potres je uzrokovao štetu na OŠ Vrpolje. Kako javlja N1, dosta zidova je popucalo, a tijekom dana očekuje se statičar koji će utvrditi je li škola uporabljiva.

Zamjenik ravnatelja OŠ Vrpolje Stipe Komadina rekao je za N1 kako su vidljiva velika oštećenja i da je otpala žbuka sa stropa.

“Oštećenja su na spoju zida i plafona duž cijele zgrade, u zbornici je oštećen zid, na cijelom prvom katu su oštećenja. U zgradi gdje se nalazi razredna nastava otpao je velik komad žbuke. Pao je na klupu, sreća da djeca nisu bila u školi, rekao je Komadina.

Nastava se zasad redovno održava. “Djeca su sad u školi, nismo htjeli stvarati paniku, nastava se redovno održava. Proveli smo vježbe spašavanja, svi su upućeni, imamo i tim za spašavanje. Po mojoj procjeni moglo bi se nastaviti raditi, ali oko podne dolaze gradonačelnik, statičar i pročelnica pa ćemo znati ocjenu struke”, rekao je Komadina za N1.

Potres s epicentrom 13 kilometra jugoistočno od Šibenika dogodio se u 5 sati i 59 minuta.

Magnituda potresa iznosila je 4.7 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VI stupnja EMS ljestvice, izvijestila je Seizmološka služba RH.

Stanovnici Šibenika nakon potresa izašli su iz svojih kuća na ulice, no ubrzo se većina vratila u domove. Prema izvješću korisnika Europskog mediteranskog seizmološkog centra, potres se osjetio na području Zadarske i Šibensko-kninske županije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 13:44