INTIMNA CEREMONIJA

U Požeško-slavonskoj županiji sklopljen prvi istospolni brak: U Kutjevu jedan drugom rekli ‘da‘

U povijesti će tako ostati zapisano kako je prvi istospolni brak u Požeško-slavonskoj županiji sklopljen u gradu Kutjevu
 Vadym Shevtsov/Alamy/Alamy/Profimedia

Daleko od očiju javnosti, u intimnoj ceremoniji, sklopljen je prvi istospolni, odnosno gay brak na području Požeško-slavonske županije, piše portal požega.eu.

Dvojica mladića ovih su dana stala u gradu Kutjevu pred tamošnjeg matičara i jedan drugome točno u podne rekli svoje sudbonosno “DA” te i službeno postali partneri u istospolnom braku. Kutjevačkom matičaru s dugogodišnjim radnim iskustvom ovo je prvi istospolni brak kojem je svjedočio.

U većim gradovima RH i zemljama EU istospolni su brakovi prihvatljivi i gotovo svakodnevica, no u ruralnim krajevima poput Požeško-slavonske županije, grada Kutjeva, drugih gradova i općina takvi brakovi još uvijek nailaze na veliko zanimanje, ali i neprihvaćanje.

U povijesti će tako ostati zapisano kako je prvi istospolni brak u Požeško-slavonskoj županiji sklopljen u gradu Kutjevu, a vjenčali su se 47-godišnjak i 32-godišnjak koji žive u čaglinskom kraju, piše požega.eu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. siječanj 2023 23:35