VRIJEDAN PROJEKT

U prigradskom naselju Đakova otvorena školsko-sportska dvorana vrijedna 7,5 milijuna kuna

Dvoranu, čija je izgradnja započela 2017. godine, otvorio je Osječko-baranjski župan Ivan Anušić
Ivan Anušić
 Ivan Perić/cropix

U Đakovačkim Selcima, prigradskom naselju Đakova, u srijedu je otvorena novoizgrađena školsko-sportska dvorana pri tamošnjoj osnovnoj školi, a cijeli je projekt vrijedan oko 7,5 milijuna kuna.

Dvoranu, čija je izgradnja započela 2017. godine, otvorio je Osječko-baranjski župan Ivan Anušić, koristit će je 152 osnovnoškolca, no služit će i za organizaciju različitih manifestacija.

Zamjenik gradonačelnika Đakova Antun Galić zahvalio je županiji na ulaganju u to najveće prigradsko naselje Đakova.

"Osječko-baranjska županija kao osnivač ravnomjerno brine o svim školama i u prošle četiri godine puno smo napravili za školstvo. Praktično su sve škole prošle energetsku obnovu, a na području grada Đakova njih šest u što je Županija uložila gotovo 20 milijuna kuna", rekao je župan Anušić.

Dodao je i kako koriste EU fondove, ministarstva i Vladu za realizaciju što više projekata.

"Sve što smo najavili, ili smo već realizirali ili smo započeli", poručio je sojećko-baranjski župan.

Anušić je također u gradu Đakovu, ispred Nastavno-sportske dvorane, uručio tri kombi-vozila, stalke za bicikle i traktorske kosilice za sportske zajednice i sportske klubove s područja Osječko-baranjske županije. Potom je obišao OŠ I. G. Kovačića na kojoj su završeni radovi na energetskoj učinkovitosti zgrade što je također investirala Županija.

Posjetio je i Dom zdravlja u Đakovu gdje je kroz projekt Dostupnije primarne zdravstvene zaštite na području cijele OBŽ preuređena i rekonstruirana zgrada nekadašnjeg rodilišta u niz specijalističkih ordinacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 03:48