EU PROJEKTI

U Primorsko-goranskoj županiji postavljeno šest punionica za električna vozila

Riječ je o projektima EnerMOB i EnerNETMob, kojima se promiču alternativna i inovativna rješenja u području održive energije.
Punionica za električna vozila.
 Bruno Konjevic/Cropix

Šest punionica za električna vozila nabavljeno je i ugrađeno na području Primorsko-goranske županije u sklopu EU projekata, rečeno je u petak na konferenciji "Elektromobilnost u PGŽ".

Riječ je o projektima EnerMOB i EnerNETMob, kojima se promiču alternativna i inovativna rješenja u području održive energije u prometu i elektromobilnosti.

Ti su projekti temelj za provedbu održivih mjera i primjer dobre prakse na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj i međunarodnoj razini, a značajnu ulogu u poticanju razvoja elektromobilnosti, s obzirom na flotu vozila i utjecaj na lokalnu sredinu, ima javni sektor.

Zamjenik župana Vojko Braut istaknuo je da su projekti pokrenuti 2016., kao poticaj razvoja "zelene županije" te da se razmišlja o uvođenju električnih vozila i u sustav županijskih ustanova.

Postavljanjem punionica za električna vozila stvaraju se uvjeti za veće korištenje električnih vozila u županiji, dodao je.

To, kako je rekao, "omogućuje smanjenje emisije ugljičnog dioksida u cestovnom prometu i ovisnosti o drugim energentima te povećanje energetske učinkovitosti".

- Provedbom tih projekata, kao i drugih projekata usmjerenih održivom razvoju i poticanju zelene energije, Primorsko-goranska županija pokazuje da je spremna aktivno sudjelovati u projektima budućnosti - zaključio je Braut.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:26