AFERA REMORKER

U PRITVORU JOŠ DVA MJESECA I Zdenka Peternel će u obrani teretiti Vidoševića?

Peternel je, kao i Vidošević, ostala u istražnom zatvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke
 CROPIX

Dok je bivšem predsjedniku Hrvatske gospodarske komore Nadanu Vidoševiću u srijedu navečer u aferi Remorker određen prvi mjesec istražnog zatvora , jučer je na Županijskome sudu njegovoj donedavnoj bliskoj suradnici, sada suosumnjičenoj Zdenki Peternel, istražni zatvor produljen za daljnja dva mjeseca.

Naime, Peternel je uhićena prije nepunih mjesec dana pa joj je krajem ovog tjedna trebao isteći jednomjesečni istražni zatvor. No, nadležni sudac istrage Zdenko Posavec ukinuo joj je jučer jednu od dvije osnove po kojima je bila u Remetincu, a to je opasnost od ponavljanja djela.

Dala otkaz

Naime, ona je u međuvremenu, kako nam je potvrdio njezin odvjtnik Davorin Budin, sporazumno raskinula radni odnos tako da je ujedno razriješena sa svih dužnosti u HGK. Tako je Peternel, kao i Vidošević, ostala u istražnom zatvoru “samo” zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Kako smo već izvještavali, suosumnjičeni Igor Premilovac, vlasnik tvrtke Remorker u Češkoj preko koje je izvlačen novac iz HGK, priznao je optužbe i od početka istrage brani se sa slobode. Davor Komerički pušten je na slobodu u ponedjeljak nakon što je u dopuni obrane također priznao da je sudjelovao u izvlačenju oko 35 milijuna kuna uz pomoć Premilovca te je teretio Vidoševića i Z. Peternel.

Čeka se dopuna iskaza

USKOK ih tereti zajedno sa šeficom računovodstva Komore Josipom Mladinov, koja je uhićena sada s Vidoševićem, za udruživanje u kriminalnu grupu koja je zloporabama i krivotvorenjem iz HGK izvukla spomenuti iznos, od kojega je najmanje 31,5 milijuna kuna završilo u rukama Nadana Vidoševića i Zdenke Peternel.

Prema neslužbenim izvorima, Zdenka Peternel je nakon puštanja na slobodu Davora Komeričkog, a posebno sada nakon uhićenja bivšeg šefa, sve sklonija tome da i ona dopuni svoju obranu. Hoće li ustrajati u tvrdnji da nije radila ništa nezakonito ili će njezin iskaz biti na tragu priznanja Premilovca i Komeričkog, tek ćemo vidjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:10