SLAVONSKI BROD

U PROMETNOJ NESREĆI POGINUO MOTOCIKLIST Nije nosio kacigu, a zbog neprilagođene brzine prekasno je uočio traktor ispred sebe i zabio se u njega

Ilustracija
 Robert Fajt / CROPIX

Policijska uprava brodsko-posavska u utorak oko 23.35 sati zaprimila je dojavu o prometnoj nesreći u Slavonskom Brodu u kojoj je jedna osoba smrtno stradala.

Očevidom je utvrđeno kako je do nesreće došlo kad se 35-godišnji vozač, koji nije nosio zaštitnu kacigu, kretao motociklom slavonsko-brodskih registarskih oznaka iz smjera istoka prema zapadu. Ispred njega u istom smjeru kretao se traktor kojim je upravljao 48-godišnjak, a suprotnim prometnim trakom vozio se 45-godišnjak u automobilu austrijskih registarskih oznaka.

U jednom trenutku 35-godišnji vozač motocikla zbog neprilagođene brzine prekasno je uočio vozilo ispred sebe, uslijed čega je došlo do udara motocikla u traktor te odbacivanja motocikla na suprotni prometni trak i udara automobila u motocikl.

U prometnoj nesreći 35-godišnji motociklist smrtno je stradao.

Policija još jednom apelira na mopediste i motocikliste da voze s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima tijekom cijele godine, koriste propisanu, homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu, ali i drugu motociklističku opremu (jaknu, hlače, štitnike, čizme, rukavice), kreću se dopuštenim brzinama te jedan iza drugoga tijekom vožnje u skupini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:07