VIRUS U BOLNICAMA

U Psihijatrijskoj bolnici Sveti Ivan 20 zaraženih, u Vinogradskoj Covid ima jedna doktorica

U dvjema zagrebačkim bolnicama došlo je do proboja koronavirusa, u Psihijatrijskoj bolnici Sveti Ivan zaraženo je 20 ljudi
Psihijatrijska bolnica Sveti Ivan
 Darko Tomas/Cropix

Iz KBC-a Sestre milosrdnice potvrđeno nam je da imaju slučaj zaražene liječnice. Za Jutarnji list ravnatelj Mario Zovak potvrdio je da je riječ o liječnici koja je u bolnici u Vinogradskoj na specijalizaciji.

- Specijalizantica je u ponedjeljak bila na poslu i kontaktirala je s jednim pacijentom na odjelu Nuklearne medicine i onkologije. Od pacijenta je uzimala anamnezu - rekao nam je Zovak i dodao da je to jedini pacijent s kojim je bila u kontaktu.

- Tijekom noći s ponedjeljka na utorak specijalizantica je dobila temperaturu, o čemu nas je obavijestila. Uzet je bris koji je pokazao da je pozitivna na Covid-19. Gdje se zarazila, nije poznato, no osjeća se dobro i, osim temperature, nema drugih simptoma - rekao je Zovak.

Zbog kontakta sa zaraženom u samoizolaciji je 20 osoba. Osim sa spomenutim pacijentom, kontaktirala je s većim brojem medicinskih sestara te s nekoliko liječnika.

- Uzeti su brisevi svih kontakata, a nalazi se očekuju tijekom dana. Također, nitko od kontakata ne pokazuje nikakve znakove bolesti - rekao nam je ravnatelj Zovak.

Naknadno smo dobili informaciju da su u kasnim poslijepodnevnim satima stigli nalazi testova svih kontakata te su svi negativni. Iz mjera predostrožnosti, oni će ipak ostati u samoizolaciji sljedećih 14 dana.

Korona i u Psihijatrijskoj bolnici Sv. Ivan

Čak 16 pacijenata i četiri medicinske sestre u Psihijatrijskoj bolnici Sveti Ivan zaraženo je koronavirusom, pokazalo je jutrošnje testiranje u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar. Riječ je o pacijentima s odjela za produženo liječenje, a tijekom jutra ukupno ih je testirano 39 te još 26 djelatnika.

- U tijeku su epidemiološki izvidi, rekao nam je ravnatelj Nastavnog zavoda dr. Zvonimir Šostar.

Ističe da dio zaraženih nema nikakvih simptoma Covida-19 a šestero s blagim simptomima sutra će biti smješteno u Infektivnu kliniku dr. Fran Mihaljević. U tijeku su epidemiološki izvidi nakon kojih će se znati i točna brojka osoba koje će morati u samoizolaciju jer su bili u kontaktu s oboljelima. (Goranka Jureško)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 12:53