15 MINUTA PAKLA

U Rijeci pala dizalica, stablo se u Pazinu srušilo na vozilo Hitne, najgore u Novigradu: ‘Ovo ne pamtimo zadnjih 30 godina!‘

Istru i Rijeku oko 16 sati poharalo je olujno nevrijeme, vjetar jer čupao stabla, padala je i tuča

Srušena dizalica na Brajdici

 Marin Vlastenica

Riječku regiju pogodilo snažno nevrijeme, srušeno puno stabala, vatrogasci pozvani na intervencije

Jako nevrijeme u petak je zahvatilo Istru i Kvarner. Nevrijeme je pogodilo cijelo područje Istre, u Umagu je vjetar rušio stabla, u Puli je pada tuča. Posebno je pogođen Novigrad gdje je šteta dosta velika. Stabla su porušena, a vatrogasci su na terenu.

Kako smo čuli od županijskog vatrogasnog zapovjednika Dina Kozlevca, ovakvo se nevrijeme u Novigradu ne pamti zadnjih 30 godina.

image

Nevrijeme u Poreču

Milenko Novakovich
image

Nevrijeme u Poreču

Milenko Novakovich

Kako čujemo od Novigrađana materijalna šteta ovog nevremena je velika. Pala su brojna stabla u kampu Sirena i oko hotela Laguna, oštećeni su automobili i kampice. Uništen je i park u centru Novigrada.

- Sve je počelo oko 15.30 minuta i trajalo je 15 minuta. Park ispred našeg TZ-a je uništen. Ostalo je par stabala. Bio je jak vjetar. Ne sjećam se kad je bilo tako. Šteta u kampu Sirena je ogromna, oštećeni su auti, kamp kućice. Čujem Hitnu sad u gradu, kaže nam direktorica novigradskog TZ-a Vesna Ferenac.

- Intervencije su se uglavnom sastojale od pada stabala, a najveća šteta je bila u krugu pazinskog Doma zdravlja gdje je stablo palo na ambulantno vozilo tako da je ondje nastala značajna materijalna šteta. Od ostalog mogu spomenuti da su pali žlijebovi na jednoj zgradi, a ostalo su grane sa stabala koje su srušene u nekim dijelovima grada, doznaje Glas Istre od zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Pazin Vjekoslava Valente.

image

Srušena dizalica na Brajdici

Riportal
image

Nevrijeme u Rijeci

Riportal

Olujno nevrijeme je pogodilo i Poreč. Video i foto Milenko Novakovich.

I Rijeku, Opatiju i širu okolicu oko 16 sati pogodilo je snažno grmljavinsko nevrijeme. Kako javlja Riportal, grmljavinsko nevrijeme trajalo je relativno kratko, oko 10 minuta, no bilo je praćeno snažnim, olujnim vjetrom i velikom količinom kiše i donijelo je mnogobrojne opasnosti i probleme u prometu.

U Rijeci je širom grada na kolnike popadalo puno stabala koja je polomio ili iščupao olujni vjetar.

Stabla su se rušila na prometnice, oštećujući automobile u Vukovarskoj ulici, na Škurinjama, pred Art-kinom na Brajdi su odlomljene grane pale na pločnik, oštećen je krov Osnovne škole Srdoči.

image

Srušena dizalica na Brajdici

Marin Vlastenica

Velika količina kiše u Rijeci izbila je šahtove pa su se ulicama slijevale bujice, a vjetar je raznosio spremnike za otpad.

Kako doznajemo od kvarnerskog vatrogasnog zapovjednika Mladena Šćulca, u Rijeci je bilo 40, a u Opatiji 20 intervencija. Pala je i dizalica na Brajdici, no srećom nitko nije ozlijeđen.

Dizalica se srušila pokraj broda koji se nalazio na terminalu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 06:41