StoryEditor
POTVRDIO RAVNATELJ

U RIJEČKOM KBC-U SAMO JEDNA OSOBA NA RESPIRATORU Tijekom vikenda dvije osobe skinute s njega, očekuje se da će uskoro biti puštene kući

Ravnatelj Kliničkoga bolničkog centra u Rijeci Davor Štimac potvrdio je u ponedjeljak u izjavi za novinare da je u taj KBC proteklog dana stigla jedna novooboljela osoba od koronavirusa, a na respiratoru je ostala samo jedna osoba.

Štimac je rekao da su tijekom vikenda s respiratora skinute dvije osobe te da se očekuje da se one puste kući. Pet osoba koje su bile u riječkome KBC-u je izliječeno, kako su pokazali testovi tijekom vikenda, pa su puštene kući, rekao je ravnatelj.

U riječkome KBC-u sad je 41 osoba zaražena koronavirusom.

Tijekom dana očekuje se utvrđivanje kriterija za preseljenje pacijenata s lakšima simptomima ili bez njih u Thalassotherapiju u Crikvenici, a dr. Štimac očekuje da će mnogo pacijenata iz riječkoga KBC-a s koronavirusom biti u toj skupini.

Na taj način, rekao je, oslobodit će se kreveti na odjelima KBC-a pa zasad neće trebati aktivirati dodatne pripremljene kapacitete od 40 kreveta zgrade Odjela za psihijatriju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. lipanj 2020 16:06