‘LEX CANNABIS‘

U Saboru okrugli stol o mogućnostima iskorištavanja konoplje u medicinske i ekonomske svrhe

Jedna od sudionica je i bivša ministrica dr. sc. Mirela Holy, a govorit će se i o potencijalu zapošljavanja mladih u sektoru

Ilustracija

 Vedran Peteh/Cropix

U Maloj vijećnici Hrvatskog sabora u utorak će se održati okrugli stol kojeg organizira Klub socijaldemokrata, a na kojem će se govoriti o mogućnosti regulacije uporabe konoplje ili kanabisa.

Objavila je to na Twitteru dr. sc. Mirela Holy, bivša ministrica i bivša saborska zastupnica, koja će biti jedan od govornika na skupu.

Kolokvijalno zvani zakon "Lex Cannabis" trebao bi dodatno ublažiti postojeće zakone o upotrebi konoplje, kako u medicinske, tako i u rekreativne svrhe. O njemu se intenzivno govorilo prije dvije godine, kada je jedan od prijedloga uključivao i to da svaka osoba može nekažnjeno imati do devet stabljika konoplje s visokom udjelom THC-a.

Na okruglom stolu sudjelovat će predsjednica Kluba socijaldemokrata Ivana Posavec Krivec, nakon čega će razloge i potrebe za donošenjem ovog zakona iznijeti Vesna Nađ. Holy će također predstaviti potencijal iskorištavanja konoplje. a predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku dr. Renata Sabljar Dračevac govorit će o zdravstvenim potencijalima iskorištavanja konoplje.

Tvrtko Kračun, Mario Božović i Ante Šaran govorit će o tržištu, a Matko Horvatin i Nikola Poropat o prilikama zapošljavanja mladih u sektoru kanabisa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:53