MANDAT OD 8 GODINA

U Saboru svečano prisegnula nova pučka pravobraniteljica Tena Šimonović Einwalter

Šimonović Einwalter dolazi iz Ureda pravobranitelja, od 2013. bila je zamjenica prethodne pučke pravobraniteljice Lore Vidović
Tena Šimonović Einwalter
 Damjan Tadic/Cropix

U Saboru je u četvrtak svečano prisegnula novoizabrana pučka pravobraniteljica Tena Šimonović Einwalter.

Za novu pučku pravobraniteljicu Šimonović Einwalter je izabrana tajnim glasovanjem sa 115 glasova na sjednici 19. ožujka.

Pravobraniteljica Šimonović Einwalter prisegnula je da će se u svom radu držati Ustava i zakona, poštivati javni poredak Republike Hrvatske i da će svoju dužnost obavljati pravično, časno i savjesno u najboljem interesu građana.

image
Damjan Tadic/Cropix

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković čestitao je novoj pučkoj pravobraniteljici i zaželio joj uspjeh u radu te da svoju dužnost obavlja profesionalno, odgovorno i savjesno.

Šimonović Einwalter, koja je izabrana na mandat od osam godina, dolazi iz Ureda pravobranitelja, od 2013. bila je zamjenica prethodne pučke pravobraniteljice Lore Vidović kojoj je mandat istekao 1. ožujka i nije se natjecala za novi.

Od 2003. radno je iskustvo stjecala u Ministarstvu za europske poslove i Ministarstvu vanjskih poslova, a u Uredu pučkog pravobranitelja je od 2008. godine.

Pučki pravobranitelj je opunomoćenik Sabora za promicanje i zaštitu ljudskih prava i sloboda, u svom je radu samostalan i neovisan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. ožujak 2023 00:50