BURNA RASPRAVA

U Saboru zaiskrilo između predsjednika Sabora i Zekanovića: ‘E moj Jandrokoviću, ti si kralj‘

Zekanović i Jandroković verbalno su se prepucavali oko postupka premijera
 Screenshot/YouTube

U Hrvatskom saboru tijekom rasprave o obnovi područja pogođenih potresom zaiskrilo je između zastupnika Hrvatskih suverenista Hrvoja Zekanovića i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

Zekanović je došao do govornice te kazao da ako se bude mijenjao poslovnik da se regulira vrijeme koliko predsjednik odbora može govoriti te da u poslovnik uđe da se za govornicom ne smije koristiti mobitel.

- To nije u redu. svi smo ovisni o tim uređajima, od kreveta, wc školjke, ali ovdje nije u redu da se s mobitelom igramo. Gleda nas cijela država. To nije u redu od bilo kojeg zastupnika ni od predsjednika Vlade koji to učestalo radi - kazao je Zekanović.

- Podržali smo aktualni Zakon koji je na snazi jer smatramo da je u tom trenutku bio najbolji. Zakon koji će se donijeti, nisu sve stavke loše, ima puno toga dobroga, ali bih naglasio da je ključno što se napravilo u proteklih 10 mjeseci od potresa u Zagrebu. Je li Zagreb obnovljen? Jesu li građani ponovno u kućama i stanovima? Nisu. Tu je kriva i korona kriza. Ja tu obitavam dok nisam u Šibeniku, dok traju sjednice, centar Zagreba je jedna izvrsna kulisa... Predsjednik Vlade napušta sabornicu, ima mudrijeg posla - kazao je Zekanović.

- Koncentrirajte se na raspravu. Krenuli ste s temama koje nisu predmet rasprave, sada komentirate premijera. Izvolite govori o temi - kazao mu je Jandroković.

- Predsjedniče Sabora, imate pravo me upozoriti, upozoravajte me kad vam padne na pamet, ali nemojte imati dvostruki aršin prema meni i predsjedniku Vlade, govorio je sve i svašta i niste ga upozorili - kazao je Zekanović.

Jandroković je kazao kako to nije istina.

- Sada sam ga upozorio kad je imao s vama polemiku - kazao je predsjednik Sabora.

- Nevjerojatno je kako ne govorite istinu ali ne morate se složiti - kazao je Zekanović.

- Namjerno obmanjujete javnost - odgovorio mu je Jandroković.

Zekanović je zatim negodovao te tražio da mu se vrati vrijeme.

- Minutu ste mi uzeli. Nije vrijeme stajalo još uvijek ide. Ne prekidajte me više. Predsjednik Vlade nije ovdje, napustio je sabornicu, to sam primijetio. Primijetit ću svaki put kad napusti sabornicu kad počnem govoriti ili kad mi ne odgovori na zastupničko pitanje ili mi odgovori na način kako se ne odgovara zastupnicima, s visine, bahato, van teme. On je nama odgovarao van teme. Neki ga bole. Ne boli njega potres toliko nego zašto je netko ponovno izabran u Sabor i Europski parlament. Opet mi netko govori iza leđa - kazao je Zekanović.

Jandroković je kazao da će mu morati dati opomenu. Nakon toga ga je zamolio da stane.

- Kada je govorio predsjednik Vlade izvan teme ja sam ga upozorio, ne mogu mu po poslovniku dati opomenu ali sam ga upozorio da ga krši. Sad ste došli ovdje i to vi činite. Kada bi vam dao opomenu... - govorio je Jandroković, a Zekanović mu je kazao da ga pusti da govori.

- Dajem opomenu s oduzimanjem riječi. Izvolite na mjesto, može doći kolega Sačić - kazao je Jandroković.

- E moj Jandrokoviću ti si kralj - kazao je Zekanović pa za govornicom spremao stvari.

- Je li me tko zvao? Nije nitko - kazao je Zekanović gledajući u mobitel te se maknuo s govornice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:58