POVRATNIK U STRANKU

U SDP-u LJUTI NA JOSIPOVIĆA, NJEGOVA PODRŠKA BANDIĆEVOM POČASNOM DOKTORATU NAIŠLA NA VAL NEGODOVANJA On od stava ne odustaje: 'Još nisam član SDP-a'

Ivo Josipović
 Darko Tomaš / CROPIX

Izjava Ive Josipovića, bivšeg predsjednika države i povratnika u SDP, kako “nema ništa protiv da se gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću dodijeli počasni doktorat Sveučilišta u Zagrebu”, naišla je na val negodovanja među SDP-ovcima. Nezadovoljstvo su odmah izrazili na društvenim mrežama, a Josipovićeva izjava da Bandiću treba odati priznanje jer je riješio problem prostora za Muzičku akademiju zaparala je uši i nekim članovima Predsjedništva SDP-a.

- Sve ono dobro što je Bandić napravio, zasjenio je svojim aferama i političkom trgovinom - rekla nam je osoba iz vrha stranke, bliska Davoru Bernardiću.

SDP-ovcima je zasmetao Josipovićev nastup jer je Glavni odbor stranke u nedjelju prihvatio sporazum po kojemu se njegova stranka Naprijed Hrvatska! priključuje SDP-u.

- Čak vam ne mogu odgovoriti na pitanje je li Josipović sada član SDP-a. Na Glavnom odboru je prikazana politička volja da se pridruži SDP-u i prema mojem mišljenju sada bi trebao nastupati kao SDP-ovac - istaknuo je jedan od članova Predsjedništva i dodao kako sporazum o udruživanju ima jako puno pravnih i političkih dvojbi. SDP, navodi se u sporazumu, neće preuzimati obaveze Naprijed Hrvatska! nastale tijekom postupka likvidature, ali će biti univerzalni sukcesor Josipovićeve stranke, što uključuje i pravo korištenja prostorija koje je Naprijed Hrvatska! dobila od Grada u Hatzovoj 12. O dvojbama koje muče SDP-ovce razgovarali smo s Josipovićem koji ne vidi ništa problematično u sporazumu, kao ni u svojoj podršci Bandiću da dobije počasni doktorat.

Također ističe kako u ovome trenutku on još uvijek formalno nije SDP-ovac te da javno istupa isključivo u svoje ime.

- Poznato je da sam žestoki protivnik Bandića, ali ljudima treba priznati ono što su dobro učinili. On je riješio prostor Muzičke akademije i kao profesor koji na njoj predaje znam to vrednovati - kaže Josipović. Na pitanje kada će postati SDP-ovac, Josipović je odgovorio da će to biti kada predsjednici stranaka potpišu sporazum.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 03:41