VRIJEDAN PROJEKT

U Segetu počela izgradnja vodoopskrbnog sustava vrijednog 145 milijuna kuna

"U ovom vodoopskrbnom sustavu izgradit će se 100 kilometara cjevovoda, četiri vodospreme i četiri crpne stanice"
 Joško Šupić/Cropix

Izgradnja vodoopskrbnog sustava Prgomet - Seget u Dalmatinskoj zagori, vrijednog 145 milijuna kuna, počela je u ponedjeljak, a u cijelosti bi trebao biti završen u sljedećih pet godina.

"U ovom vodoopskrbnom sustavu izgradit će se 100 kilometara cjevovoda, četiri vodospreme i četiri crpne stanice", najavio je direktor splitskoga Vodovoda i kanalizacije Tomislav Šuta.

Radovi na prvoj fazi toga vodoopskrbnog sustava počeli su danas u naselju Prapatnici.

"U prvoj fazi, koja će trajati dvije godine, izgradit ćemo 12,2 kilometra vodovodnih cijevi na području Segeta, u njegovomu zagorskom dijelu, u vrijednosti 17,8 milijuna kuna", rekao je Šuta.

Zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Valentin Dujmović istaknuo je kako je taj vodoopskrbni sustav iznimno važan za Splitsko-dalmatinsku županiju.

"Posebice je važna izgradnja vodovoda u ruralnim područjima jer se time pridonosi opstanku pučanstva u njima", istaknuo je Dujmović i doda da će Hrvatske vode izgradnju tog sustava financirati s 80 posto, a ostalih 20 posto sufinancirat će jedinice lokalne samouprave.

image
Blaženko Boban
Joško Šupić/Cropix

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, koji je i službeno otvorio radove, rekao je kao je to važan projekt jer se njime "stvaraju uvjeti za opstanak žitelja u tom dijelu Dalmatinske zagore i povratak mladih na to područje".

Načelnik općine Segeta Vinko Zulim ocijenio je kako je danas povijesni dan za mještane te općine jer počinje realizacija projekta koji je godinama pripreman i koji je od životne važnosti za taj dio Dalmatinske zagore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 18:30