I DALJE PROBLEM

U širem centru Zagreba Čistoća nije odvezla smeće, raznose ga golubovi, vrane i štakori

Situacija nije bolja ni kod Dječjeg vrtića Zapad. Kante stoje na parkiralištu, a jedna za papir premalog je kapaciteta da pohrani sve

Smeće u Kordusnkoj ulici, neodvezen otpad

 Privatna Arhiva/

Smeće nije odvezeno iz nekolika ulica koja se nalazi na rubu četvrti Donji grad. Iako je kamion Čistoće tijekom jučerašnjeg dana tamo u sebe trebalo istresti crne kontejnere do vrha natrpane papirom, to nije učinio. Jutros je tako smeće u Kordunskoj ulici postalo razonodom, javlja Jutarnjem listu čitateljica, za golubove, vrane i štakore koji ga raznose ispred vrtića, ambulante i crkve Svetoga Blaža.

Pridržavajući se pravila novog sustava gospodarenja otpadom gradskih vlasti koji je započeo prije točno tjedan dana, stanovnici Kordunske iznijeli su svoje crne kante na ulicu očekujući da će ga se riješiti, no nisu ih vratili u svoje veže i dvorišta jer su ostale pune. Isto su napravili u Krajiškoj gdje se na fotografijama vidi kako se pridržavaju i pravila držanja svojih kanti na privatnom posjedu te pod ključem. Dok tamo kanta čiji se poklopac ne može zatvoriti od količine papira uzaludno čega na pražnjenje ispred Dječjeg vrtića Krijesnica, s druge strane ograde joj se prezrivo smije kanta biootpada ispražnjenja prošli tjedan.

image

Smeće u Krajiškoj ulici, neodvezen otpad

Privatna Arhiva/

Situacija nije bolja ni kod Dječjeg vrtića Zapad. Kante stoje na njegovom parkiralištu, a jedna za papir premalog je kapaciteta da pohrani sav odbačeni. Ono što nije stalo u nju završilo je na parkirnom mjestu za osobe s invaliditetom. Mjesto auta zauzele su rastrgane kartonske kutije, karton kave i ispijenog čokoladnog mlijeka, tetrapak voćnog soka iz Spara, paket u kojem su bile limenke pive i jedna plava "ZgVrećica" od 20 litara. Za njezin skori odvoz ima više nade jer bi se u centru trebao biti svakim danom osim nedjelje, dok se plastika i papir odvoze jednom u dva tjedna, što mnogi Zagrepčani smatraju prerijetkim.

image

Smeće u Kordusnkoj ulici, neodvezen otpad

Privatna Arhiva/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:00