MOSTOVAC MILETIĆ

‘U sklopu rekonstrukcije Vlade treba otići i Beroš, zdravstvo je u velikim teškoćama‘

Otkazuju se terapije i operacije, nekih lijekova nema, a ministar namješta poslove prijateljima, rekao je

Marin Miletić

 Damjan Tadic/CROPIX

Saborski zastupnik Mosta Marin Miletić poručio je u petak kako u sklopu rekonstrukcije Vlade, uz Borisa Miloševića, Josipa Aladrovića i Tomislava Ćorića premijer treba smijeniti i ministra zdravstva Vilija Beroša, a ako ga ne smijeni, Most će to pokrenuti legitimnim načinima u Saboru.

"Zdravstveni sustav je u velikim teškoćama, otkazuju se terapije i operacije, nekih lijekova nema, a ministar Beroš namješta poslove prijateljima i kupuje neučinkoviti lijek protiv covida Ronapreve za 30 milijuna kuna", naveo je Miletić u govoru na slobodnu temu neke od razloga zbog kojih bi resorni ministar trebao otići.

Damir Habijan (Klub zastupnika HDZ-a) povodom Dana planete Zemlje ukazao je na važnost zaštite bioraznolikosti te pozvao na proglašenje Ivančice, Strahinjčice, Ravne gore i Maceljskog gorja parkom prirode.

Riječ je o području najvećim dijelom pokrivenom šumskom vegetacijom, na kojemu je nedavno nađen alpski jaglac, lokalitetu rijetke endemične hrvatske perunike i staništu najmanje 40 vrsta orhideja, istaknuo je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:29