PRIJETE IM OTKAZI

U ŠKOLAMA OTKRIVENE NOVE LAŽNE DIPLOME Jedna osoba je predavala engleski jezik više o 20 godina, a druga je bila kuharica

 Goran Mehkek / CROPIX

Ministarstvo znanosti i obrazovanja izvijestilo je danas kako su u obrazovnim ustanovama otkrivene još jedna lažna diploma te lažna svjedodžba.

Novootkrivena diploma odnosi se na lažnu ispravu Filozofskoga fakulteta u Novome Sadu, a osoba je u osnovnoj školi predavala engleski jezik više od 20 godina, dok je u drugom slučaju riječ o lažnoj svjedodžbi kuharice. Ministarstvo ne otkriva imena škola i osoba.

- Danas se obilježava Međunarodni dan borbe protiv korupcije. Kao jednu od antikorupcijskih mjera, Ministarstvo znanosti i obrazovanja sredinom siječnja pokrenulo je proces provjere vjerodostojnosti isprava u svim osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj – napominju iz Ministarstva.

Uključujući novootkrivene, ukupno je dosad u sustavu osnovnoga i srednjeg školstva pronađena 31 nevjerodostojna isprava - 18 diploma i 13 svjedodžbi. Provjere isprava zaposlenih u školama provode se od početka ove godine, a 'lažnjacima' prijete izvanredni otkazi i prijave DORH-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 13:30