POVRATAK KORIJENIMA

U Specijalnoj bolnici u Rovinju izveden prvi operativni zahvat nakon 30 godina

Operaciju su obavili liječnici Hari Jurdana i Ratko Salamon, specijalisti ortopedije i traumatologije

Marinko Rade, ravnatelj bolnice

 Goran Sebelic/Cropix

Nakon 30 godina u rovinjskoj Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju "Martin Horvat“ obavljen je prvi operacijski zahvat na šaci, čime se ta bolnica ponovno vraća svojim korijenima, izvijestili su u četvrtak iz te zdravstvene ustanove.

Operirani pacijent uspješno se oporavio te je otpušen na kućnu njegu.

Operaciju su obavili liječnici Hari Jurdana i Ratko Salamon, specijalisti ortopedije i traumatologije, koji su naveli da je riječ o minimalno invazivnom zahvatu, uz veoma male rezove na šaci.

U zahvatu su sudjelovali i Lada Kalagac Fabris, specijalistica anesteziologije i reanimatologije, uže specijalnosti iz intenzivne medicine, te sestre Dnevne bolnice Barbara Lupetina, Katarina Krnjus i Natali Lenić.

"Kao ravnatelju, profesionalno najveće zadovoljstvo čini mi činjenica da se kirurgija vratila u našu ustanovu. Ovaj pothvat predstavlja krunu našeg dosadašnjeg rada i osobni vrhunac svih mojih ravnateljskih mandata, a koji uspjeh ponosno dijelim sa svim svojim kolegama", rekao je ravnatelj bolnice Marinko Rade.

Obnovom operacijske sale, kao dijela dnevne bolnice te njezinom ponovnom aktivacijom, zaokružuje se usluga i snažnije ulazi u novo razdoblje bolnice.

"Broj i raznolikost operacijskih zahvata će rasti, brza tranzicija između dijagnostike, zahvata i rehabilitacije garantirat će bolje ishode za naše pacijente", poručio je Rade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 14:03