OTVARANJE KONZULATA

U Splitu proslavljen Dan Republike Koreje, Damir Primorac imenovan počasnim konzulom te države

Tom prilikom Veleposlanik Republike Koreje Kim Dong-chan istaknuo je dosadašnju sjajnu suradnju Republike Koreje i Hrvatske
Osvajači olimpijskih medalja Toni Kanaet i Matea Jelić, prof.dr. Dragan Primorac, počasni konzul Republike Koreje prof.dr. Damir Primorac, veleposlanik Republike Koreje Kim Dong-chan, Lucija i Ana Zaninović, izbornik hrvatske taekwon-do reprezentacije Toni Tomas

Pred više od 150 uzvanika u Splitu je svečano proslavljen Nacionalni dan Republike Koreje.

Događaju su nazočili Blaženko Boban, Župan Splitsko-dalmatinske županije, Ivica Puljak, gradonačelnik Splita, prof.dr. Dragan Ljutić, rektor Sveučilišta u Splitu, Lukša Jakobušić, predsjednik HNK Hajduk, veliki broj veleposlanika akreditiranih u Republici Hrvatskoj te brojne osobe iz javnog i političkog života Hrvatske.

Tom prilikom Veleposlanik Republike Koreje Kim Dong-chan istaknuo je dosadašnju sjajnu suradnju Republike Koreje i Hrvatske te istaknuo goleme mogućnosti za daljnju gospodarsku suradnju.

image
veleposlanik Republike Koreje Kim Dong-chan
Vladimir Dugandzic/Cropix

Na tom tragu istaknuo je veliku važnost otvaranja Počasnog konzulata Republike Koreje u Splitu te odluku Vlade Republike Koreje da za počasnog konzula imenuje prof. dr. sc. Damira Primorca.

image
prof. dr. Damir Primorac, počasni konzul Republike Koreje
Vladimir Dugandzic/Cropix

Primorac se tijekom obraćanja zahvalio veleposlaniku što ga je predložio za počasnog konzula Republike Koreje u Splitu, ali i Vladi Republike Koreje koja ga je i imenovala. Istaknuo je da će učiniti sve kako bi suradnje između dvije države bila što uspješnija, posebice u područjima gospodarstva, znanosti sporta i kulture.

image
počasni konzul Republike Koreje, prof. dr. Damir Primorac
i veleposlanik Republike Koreje Kim Dong-chan
Vladimir Dugandzic/Cropix

U ime predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, nazočnim se obratila i saborska zastupnica Anita Pocrnić Radošević i predsjednica međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska -i Republike Koreje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:56