IMUNIZACIJA

U Štamparu pojačan interes za cijepljenje, Capak: Mlade je potaknula vijest o teškim slikama bolesti kod trudnica

Riječ je o punktu za cijepljenje u Rockefellerovoj 4 gdje se građani mogu cijepiti svake srijede od 16 do 20 sati

Ilustracija

 Robert Fajt/Cropix

Danas poslijepodne u Školi narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ u okviru akcije u partnerstvu s HZJZ-om bez naručivanja i najave ukupno je cijepljeno 868 osoba: 381 osoba je primila prvu dozu, 201 drugu dozu, a 286 ih je primilo booster dozu.

- Uz cijepljenje na Velesajmu koje organizira Nastavni zavod za javno zdravstvo grada Zagreba, ovo je još jedan dokaz pojačanog interesa za cijepljenje naših sugrađana. Rekordne brojke novooboljelih i svijest da samo cijepljenje, i to prvenstveno odraslih, ali i djece, može zadržati našu djecu u školskim klupama, potaknula je građane na cijepljenje. Vijest o teškim slikama bolesti kod trudnica potaknule su mladu populaciju na cijepljenje jer je sada potpuno jasno da je najbolja priprema za trudnoću upravo cijepljenje - istaknuo je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Radi se o porastu od 39 posto u odnosu na prošlu srijedu kada je cijepljeno 529 osoba te o porastu 2,8 puta u odnosu na prethodne tjedne jer je tijekom rujna i listopada uobičajrno svake srijede cijepljeno oko 300 osoba.

- Drago nam je da su se građani odazvali u ovako velikom broju, te ih čak niti kiša nije omela da pričekaju svoj red i cijepe se. Bilo je dosta osoba mlađe i srednje dobi. Neke je informacija o 41 preminuloj osobi u protekla 24 sata potaknula na cijepljenje a posebno činjenica da dvije najmlađe preminule osobe u dobi 30-50 godina nisu bile cijepljene - izjavila je ravnateljica Škole narodnog zdravlja prof.dr.sc. Mirjana Kujundžić Tiljak.

Riječ je o punktu za cijepljenje u Rockefellerovoj 4 gdje se građani mogu cijepiti svake srijede od 16 do 20 sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2022 03:31