PROCES

'U SUDNICI JE IZREČENA GOMILA LAŽI!' Pet sati trajalo je ročište na suđenju požeškom županu, najdulje svjedočio sin Alojza i Mare Tomašević

DORH za župana traži deset mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine, a obrana da je nevin
Alojz Tomašević i supruga Mara
 Danijel Soldo / CROPIX

Na zahtjev obrane Alojza Tomaševića, župana požeško-slavonskog kojemu se na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu sudi za obiteljsko nasilje nad suprugom Marom, javnost je isključena s ročišta održanog u srijedu “zbog zaštite osobnog života optuženika i svjedoka, članova obitelji“.

Rasprava

U srijedu su, naime, o okolnostima događaja od 2. listopada 2017. godine, kad je Tomašević fizički napao i ozlijedio svoju suprugu, ali i prethodnim događajima i sukobima u njihovu braku svjedočili njihov sin Danijel, snaha Božena, Tomaševićeva sestra Kata Svalina, zatim Franjo Zadro, brat Mare Tomašević, te Marija Samardžija, ravnateljica OŠ Antuna Kanižlića u Požegi, gdje je gospođa Tomašević zaposlena kao kuharica. Rasprava je potrajala gotovo pet i pol sati, a samo je Danijel Tomašević svjedočio puni sat.

Podsjetimo, Mara Tomašević nedugo nakon što se incident dogodio medijima je priznala i da je zbog toga što je supruga prijavila policiji i o njegovu nasilju javno govorila doživjela osudu svoje djece koja su je, kako je rekla, i prije odgovarala od namjere da supruga prijavi policiji za obiteljsko nasilje, govoreći joj da će time uništiti njegovu političku karijeru, čime bi posredno utjecala i na njihovu egzistenciju.

Inače, Danijel i Božena živjeli su s njima i svojom djecom u zajedničkom domaćinstvu, ali 2. listopada 2017., na dan incidenta, nisu bili u kući. Tomašević je uskoro nakon toga napustio obiteljski dom i preselio se u svoju roditeljsku kuću.

U srijedu je Tomašević nakon završetka rasprave na novinarsko pitanje je li zadovoljan onim što je čuo, kratko rekao: “Postupak je u tijeku i ne bih ništa posebno komentirao”.

Nastavak u četvrtak

Njegova je supruga, pak, samo kazala da je u sudnici “izrečeno puno laži”. DORH za župana traži deset mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine, a njegova obrana smatra da se kazneno djelo za koje se županu sudi nije ni dogodilo.

Suđenje se nastavlja u četvrtak kad će o ozljedama Mare Tomašević svjedočiti medicinski vještak, a javnost ne bi trebala biti isključena. Predviđeno je još četvero drugih svjedoka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:55