NIJE PRVI PUT?

‘U svibnju sam u restoranu naručio mineralnu. Usta su mi momentalno gorjela, ali par kapi se probilo...‘

Laković je tjedan dana ostao u bolnici, a zbog spaljenog jednjaka smršavio je dvadeset kilograma

Stanko Laković

 Screenshot Rtl Danas, Profimedia/

Nakon što su se sinoć počele širiti poruke o navodnom slučaju trovanja mineralnom vodom poznatog proizvođača, a riječka bolnica i policija su potvrdile jedan slučaju kemijske ozljede jednjaka, podsjećamo na sličaj slučaj od prije pola godine.

Naime, u svibnju je bračni par iz Pule ručao u restoranu u Rijeci. Naručili su mineralnu vodu u bočicama.

- Čim sam stavio u usta, momentalno sam ispljunuo sve i meni su usta izgorjela. I iz restorana su me nakon možda pola minute, minutu poslali van, ispričao je tada Stanko Laković za RTL.

Liječnici su tada potvrdili da je popio neko korozivno sredstvo ili kiselinu.

- Meni je par kapi prošlo dole po jednjaku i to mi je u biti spalilo jednjak. Da sam popio više, ne bi me bilo tu, rekao je Laković.

Ne zna kako je kemikalija završila u bočici, pa na njihovu stolu. Kaže, kada ga je odvozila Hitna ispred restorana, supruga se vratila unutra.

"Nisu joj htjeli dati ni bocu ni čašu nego su samo iz frižidera izvadili drugu bocu da može slikati što je pio, koja vrsta pića. Kad je tražila račun, na računu je bilo samo meso koje smo naručili. Supruga je zvala policiju, policija nije htjela van izaći, znači, ako bude zvala hitna će izaći, ako ne, nemaju što izlaziti", rekao je Puljanin Stanko.

Vlasnik restorana koji se nije htio snimati, telefonski je za RTL potvrdio da su uz jelo naručili dvije mineralne vode s okusom, ali nije znao objasniti zbog čega one nisu prikazane na računu koji im je izdan. Slučaj je na Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci u čijem dopisu stoji: "Spisi Državnog odvjetništva za vrijeme provođenja izvida i drugih radnji do donošenja odluke o prijavi, smatraju se tajnima".

Laković je tjedan dana ostao u bolnici, a zbog spaljenog jednjaka smršavio je dvadeset kilograma.

Kobno piće popio je polovinom svibnja, a javno odlučio progovoriti tek u listopadu, nakon priče RTL-a o devetogodišnjaku koji je u Krapini u ugostiteljskom objektu umjesto soka od jabuke dobio opasnu lužinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. ožujak 2024 09:21