OPSADNO STANJE U SPLITU

U tijeku potraga za napadačem, duge cijevi na ulicama, policajac ispričao detalje nesreće

Traje velika potraga za napadačem na mladog policajca, dijelovi Solina, Klisa i Dugopolja su blokirani. Policija je dobila dojavu da je bio u krugu splitske bolnice. Splitom odjekuju sirene

Potraga na splitskim ulicama, Ivan Božić

 Bozidar Vukicevic/Cropix/

Teško ozlijeđeni 20-godišnji policajac nalazi se i dalje na Jedinici intenzivnog liječenja KBC-a Split i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, prenosi Slobodna Dalmacija.

On je pri svijesti, komunicira sa osobljem, suradljiv je i pretpostavke za njegov oporavak su optimistične.

Policajac je zadobio serijsku frakturu rebara sa frakturom lopatice desne strane i hematopneumotoraksom (izljek krvi u plućnu maramicu uz prisustvo zraka) nakon što je na njega automobilom naletio 29-godišnji Ivan Božić za kojem se intenzivno traga..

Odmah po prijamu u bolnicu policajcu je drenirano desno prsište i kako se doznaje policajac je u trenutku pisanja teksta disao spontano, bez mehaničke potpore (respirator) i kardiocirkulacijski je bio stabilan.

Prema neslužbenoj informaciji, teško ozlijeđeni policajac je u razgovoru sa medicinskim osobljem rekao, kako je njegova procjena da je vozač golfa vozio brzinom od najmanje 70 km/h i kako uopće nije pokušao stati, već da je samo udario u njega, oborio ga i pobjegao.

image

Policija zaustavlja i kontrolira automobile u Solinu

Bozidar Vukicevic/Cropix
image


Bozidar Vukicevic/Cropix
image
Bozidar Vukicevic/Cropix

Na širem području Splita u tijeku je velika potraga za napadačem, prenosi Slobodna Dalmacija. Policijski službenici su blokirali i staru cestu prema Klisu, pregledavaju se automobili i autobusi, tako da se stvorila velika gužva na toj dionici ceste, a kolona se proteže od tunela Klis-Grlo do Croduxove benzinske pume.

Stigla dojava da je napadač u bolnici

Čitatelji javljaju da je praktički cijeli Solin blokiran, a potraga se sigurno neće okončati dok se osumnjičeni Božić ne privede, a tako nešto dao je najaviti i ministar Božinović.

Policija je, kako neslužbeno doznaje Slobodna, dobila i dojavu da se napadač nalazi u splitskoj bolnici. Građani javljaju da su Firule pune ‘obične‘ i specijalne policije. Neki izvori navode da je Božić bio u krugu bolnice, ali službene potvrde nema.

I Splitom i Solinom odjekuju sirene, policija svaku dojavu provjerava.

Kako to izgleda možete vidjeti na fotografijama i snimkama s lica mjesta.

Božinović: Nalet na policajca u Splitu ima obilježja pokušaja teškog ubojstva

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je da nalet automobilom na 20-godišnjeg splitskog policajca ima obilježja pokušaja teškog ubojstva.

image


Bozidar Vukicevic/Cropix
image


Bozidar Vukicevic/Cropix
image


Bozidar Vukicevic/Cropix
image
Bozidar Vukicevic/Cropix

Božinović je za Hinu rekao da je čin vozača koji je pregazio mladog policajca dok je radio svoj posao za svaku osudu te da policija neće stati dok ne pronađe počinitelja.

Splitska policija u srijedu poslijepodne je izvijestila da je identificirala vozača koji je tijekom noći u središtu grada automobilom oborio mladog prometnog policajca za čiji se život još bore u bolnici.

Teško ozlijeđeni policajac vježbenik stradao je kada je pokušao zaustaviti crni golf čiji je vozač, umjesto da uspori i zaustavi se, nastavio vožnju i udario u njega, pri čemu je zadobio teške i po život opasne ozljede.

image

Policija zaustavlja i kontrolira automobile

Jakov Prkić/Cropix
image

Policija zaustavlja i kontrolira automobile

Jakov Prkić/Cropix
image

Policija zaustavlja i kontrolira automobile

Jakov Prkić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 06:56