PARTNERI U BANSKIM DVORIMA

U TIJEKU SASTANAK U VLADI Pupovac komentirao izjavu generala Miljavca o ćirilici u Vukovaru, Brkića pitali o zakapanju ratnih sjekira s Plenkovićem

 
Milijan Brkić (lijevo) i Andrej Plenković (desno)
 Bruno Konjević / CROPIX

U 17:30 u Vladi je počeo sastanak vladajuće većine. Glavne teme sastanka bit će četvrti krug porezne reforme i proračun, javlja N1.

Podsjetimo, Milan Bandić na stol je stavio temu porezne reforme. U ponedjeljak je izjavio da još od svibnja kumi i moli premijera za sastanak o toj temi.

Jedna od tema na dnevnom redu mogao bi biti i štrajk u školama.

Također, moguće je da će se razgovarati i o prošlotjednoj odluci vukovarskog Gradskog vijeća prema kojoj nisu stvoreni uvjeti za ravnopravnu upotrebu ćirilice u tom gradu.

Predsjednik SDSS-a, Milorad Pupovac, na ulasku u Vladu na koalicijski sastanak, komentirao je izjave predsjednika Hrvatskog generalskog zbora, Pavla Miljavca, o ćirilici u Vukovaru, navodi N1.

"Vi mislite da se to treba komentirati? Da prođe još jedna generacija da bi se počeo primjenjivati Ustav ove zemlje i zakon ove zemlje?, rekao je Pupovac na pitanje novinarke za komentar na izjavu generala Miljavca.

Miljavac je, podsjetimo, nakon sastanka s premijerom Andrejem Plenkovićem i ministrom branitelja, Tomom Medvedom, kazao kako nisu razgovarali oko ćirilice, ali razumiju zašto Pupovac ostaje u Vladi.

"Pupovac bi trebao pripaziti što govori jer očito onakve izjave kojima se služio, ne služe stabilizaciji stanja. Mi znamo što je rat i znamo koje su to strahote. Mi smo premijeru rekli da je na njemu odgovornost što i kako...", rekao je između ostalog Miljavac.

Pupovac je komentirao je i čin vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave, koji je na sjednici Gradske Skupštine bacio na pod Statut Grada Vukovara napisan na ćirilici, koji mu je uručio vijećnik SDSS-a.

"Čin izrazite agresivnosti, koja u društvo unosi agresivnost", smatra Pupovac.

Na koalicijski sastanak stigao je i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić koji je na pitanje je li zakopao ratne sjekire s premijerom i predsjednikom HDZ-a Plenkovićem odgovorio da je on Hrvat iz Hercegovine, 'a kod nas nije bilo indijanaca i nismo se igrali sjekirama'.

- Mi dobijemo samo poziv na sastanak, a sad ćemo saznati koje su teme, kazao je Kažimir Varda iz stranke Milana Bandića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:26