INCIDENT U KARLOVCU

U tvornici oružja dva radnika ozlijeđena pucnjem iz vatrenog oružja, direktor firme otkrio što se dogodilo

Doznajemo da se incident dogodio prilikom testiranja oružja, još se ne zna je li tehničkog kvara na oružju ili zbog neopreznog rukovanja

Policijsko vozilo u krugu tvornice oružja HS Produkt u Karlovcu.
 

 Robert Fajt/Cropix/Cropix

Dvije osobe su ozlijeđena pucnjem iz vatrenog oružja u pogonu karlovačkog proizvođača oružja HS Produkt, neslužbeno doznaje Jutarnji list. Prema informacijama kojim rasposlažemo incident se dogodio prilikom testiranja oružja, a je li pošlo po zlu zbog tehničkog kvara na oružju ili zbog neopreznog rukovanja utvrdit će se policijskom istragom. Djelatnici karlovačke policije su u pogonu tvornice, te se provodi očevid nakon kojega će biti poznato više detalja. Prije njih intervenirali su djelatnici Hitne medicinske službe, koji su dvojicu radnika prevezli u Opću bolnicu Karlovac.

Ozlijeđeni radnici nisu životno ugroženi, potvrdila nam je to dr. Ivana Kovačić, ravnateljica Opće bolnice Karlovac.

- Mogu potvrditi da smo zaprimili dvije ozlijeđene osobe koje su obrađene kroz naš Objedinjeni hitni prijem, jedna je nakon previjanja puštena na kućnu njegu, a druge ima ozljede šake te je još u obradi. Vjerojatno će se i u drugom slučaju raditi o lakšim ozljedama, no vidjet ćemo nakon obrade - rekla nam je dr. Kovačić, dodajući da se radi o muškarcima u dobi između 50 i 60 godina i ne želeći ulaziti u okolnosti pod kojima su te ozljede nastale.

- Prilikom ispitivanja i isprobavanja novog prototipa oružja došlo je do opaljenja, pri čemu su lakše ozlijeđene dvije osobe. Osobe su podvrgnute zdravstvenom pregledu, te su nakon obrade puštene kući. Riječ je o lakšim ozljedama. U tijeku je policijski očevid, te radi toga ne možemo davati daljnje izjave, sve dok očevid ne bude gotov - rekao nam direktor Uprave HS Produkta Željko Pavlin.

Informaciju o incidentu u HS produktu, o kojem je prvi izvijestio Jutarnji.hr, su potvrdili u policiji nešto prije 14.30 sati.

- Danas poslije 11.30 sati policija je zaprimila dojavu da je na streljani u krugu tvrtke u Karlovcu prilikom prezentacije oružja došlo do samoranjavanja 76-godišnjaka, a pritom i propucavanja dlana 57-godišnjeg državljanina SAD-a. Navedeni učesnici zadobili su tjelesne ozljede i nisu životno ugroženi - kažu u policiji.

Na mjestu događaja slijedi očevid i daljnje postupanje radi utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja, a nakon utvrđenih činjenica obavijestit ćemo javnost o učinjenom.

O navedenom događaju obavješten je Državni inspektorat u Karlovcu, navodi se u policijskom priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 14:33