POSLANA ISPOMOĆ

U varaždinskoj bolnici dosad najviše pacijenata u jedinci instenzivne skrbi i respiratoru

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić rekao je da su možda i u najtežoj situaciji od početka epidemije
 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Varaždinska Opća bolnica od pojave covid epidemije ima najviše pacijenata u jedinicama intenzivnog liječenja i na respiratoru, rekao je u srijedu ravnatelj bolnice Nenad Kudelić.

Načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin iznio je posljednje brojke koje govore o 141 novom slučaju zaraze. Broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 502, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 998.

„Više je hrvatskih županija u top 10, kad je riječ o ugroženosti među regijama na europskom kontinentu. U Republici Hrvatskoj mi smo iza Primorsko-goranske županije, na drugom mjestu“, rekao je Vugrin.

Jučer je testirano 512 uzoraka pri čemu je udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima 40 posto, a udio u svim testiranim uzorcima 28 posto.

Od početka epidemije na području Varaždinske županije potvrđene su 18.593 osobe pozitivne na COVID-19. Aktivnih slučajeva je 830.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 149 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je 87 na lokaciji u Varaždinu, a 62 u Klenovniku. U jedinicama intenzivnog liječenja, na respiratoru je 28 osoba, a u posljednja 24 sata umrlo je šest osoba pozitivnih na COVID-19.

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić rekao je da su možda i u najtežoj situaciji od početka epidemije, iako se trenutno u bolnici na liječenju upola manje bolesnika nego što je bilo u prošlom valu.

„Na upola manje bolesnika imamo veći, rekordni broj ljudi u jedinicama intenzivnog liječenja i na respiratoru, njih 28. Imamo i dodatnih šest pacijenata na respiratoru koji nisu korona bolesnici“, kazao je Kudelić te dodao da je zabrinjavajuće da su osobe na liječenju sve mlađe.

U varaždinsku je bolnicu na ispomoć stiglo 16 medicinskih sestara iz Varaždinskih Toplica, Krapinskih Toplica i Siska, a idući tjedan očekuje se dolazak dodatnih anesteziologa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2022 16:26