TEŠKA SITUACIJA

U Varaždinu počelo opremanje šatora pred bolnicom, u njih uskoro stižu i prvi pacijenti?

Kapaciteti Opce bolnice Varaždin gotovo su puni pa je pitanje dana kad će prvi pacijenti biti smješteni u šatoru
Opremanje šatora u Varaždinu
 Zeljko Hajdinjak/Cropix

U Varaždinskoj županiji u protekla 24 sata zabilježena su 242 nova slučaja zaraze koronavirusom, a umrle su tri osobe, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Među umrlima u posljednja dva dana su i osobe u 50-tim godinama, bez težih popratnih bolesti, naveli su iz županijskog Stožera.

Ispred varaždinske se bolnice užurbano radi na opremanju vojnih šatora za prihvat Covid pacijenata. Jutros su dva šlepera dovezla krevete, kojih će ukupno biti 60.

image
Opremanje šatora u Varaždinu
Zeljko Hajdinjak/Cropix

Kapaciteti Opće bolnice Varaždin, u koju uz bolnicu u Varaždinu spadaju i bolnice u Klenovniku i Novom Marofu, gotovo su puni pa je pitanje dana kad će prvi pacijenti biti smješteni u šatoru.

U bolnici je više od 200 pacijenata s teškom kliničkom slikom. Sve je više zaraženih medicinara, u kontejneru, priručnoj Covid ambulanti čeka se na obradi i po sedam sati.

image
Opremanje šatora u Varaždinu
Zeljko Hajdinjak/Cropix

Najveće covid žarište

Varaždin je danas, sedmi dan zaredom, najveće covid žarište u Europi. U Varaždinskoj županiji u tjedan dana zabilježeno je 1786 novih slučajeva zaraze, što je najviše od početka epidemije. Broj novooboljelih od Covida-19 unutar 7 dana je na 100.000 stanovnika dostigao vrijednost od 1060.

Udio pozitivnih na COVID-19, među testiranim uzorcima simptomatskih pacijenata, u ponedjeljak je iznosio visokih 55 posto, dok je udio pozitivnih u svim testiranim uzorcima 47 posto.

image
Opremanje šatora u Varaždinu
Zeljko Hajdinjak/Cropix

Broj hospitaliziranih se povećao pa se trenutno na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi 201 osoba s težom kliničkom slikom. Od toga je 70 na odjelu infektologije, a 10 na ostalim odjelima u Varaždinu, 16 ih je u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, 55 ih je u Klenovniku, a 50 u Novom Marofu.

Od ukupno 66 umrlih od početka epidemije čak 63 umrlo u studenom

Uz tri nove osobe umrle u protekla 24 sata, broj umrlih tijekom ovog mjeseca povećan je na 63.

Među umrlima od Covid infekcije su sve mlađe osobe, upozorili su iz Stožera. Pojašnjavaju da su samo u posljednja dva dana umrle tri osobe koje su bile na početku 50-ih godina, i to bez težih popratnih bolesti.

image
Opremanje šatora u Varaždinu
Zeljko Hajdinjak/Cropix

Ukupno je do sada od početka ožujka u županiji evidentirano 66 umrlih osoba pozitivnih na Covid-19.

U sustavu Opće bolnice Varaždin trenutno je pozitivno 70 djelatnika, dok je 20 djelatnika u mjeri samoizolacije.

Od početka epidemije, broj zaraženih na području Varaždinske županije dostigao je brojku 6875, a trenutno je 2286 aktivnih slučajeva Covida-19.

image
Opremanje šatora u Varaždinu
Zeljko Hajdinjak/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 23:30