ZAŠTITA PRILIKOM PRIJEVOZA

U VIROVITICU STIGAO TZV. BIO BAG 'S ovom izolacijskom jedinicom prevozit ćemo možebitne teže bolesnike od Covida-19 u respiratorni centar u Osijek'

Ilustracija
 Srđan Vrančić / CROPIX

U Zavod za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije u utorak je stigao tzv. bio bag, izolacijska jedinica za prijevoz pacijenata s visokozaraznim bolestima.

Bio bag omogućuje zaštitu pacijenata i zdravstvenog osoblja te svih sudionika u prijevoza bolesnika. Pruža zaštitu od kemijskih i bioloških agenasa, a pacijenti se mogu prevoziti standardnim vozilima, zrakoplovima ili helikopterima.

„Virovitičko-podravska županija je na pola puta između Zagreba i Osijeka. Kamo god krenuli, treba nam gotovo dva sata do neke od većih zdravstvenih ustanova. S ovom izolacijskom jedinicom prevozit ćemo možebitne teže bolesnike od Covida-19 u respiratorni centar u Osijek, rekla je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije Lahorka Weiss. Kako je dodala, kad ne bude bilo koronavirusa, ovaj uređaj će služiti za prijevoz oboljelih od visokozaraznih bolesti ili onih koji imaju teške opekline“.

Osim Zavoda za hitnu medicinu, izolacijskom jedinicom za prijevoz pacijenata moći će koristiti i ostale zdravstvene institucije s područja Virovitičko-podravske županije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:14