OD JUTROS TRAJE

U Vladi izvanredni sastanak oko ruske invazije na Ukrajinu, Plenković: ‘Podržat ćemo paket sankcija EU-a‘

Ministar Grlić Radman jutros se sastao s veleposlanikom Ukrajine u Hrvatskoj

Sastanak u Vladi

U Vladi od jutros traje izvanredni sastanak oko ruske invazije na Ukrajinu, a u 11 sati sastaje se i parlamentarna većina. Redovita sjednica Vlade održava se u 12 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, a prije toga ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman izvijestit će javnost o sastancima s ukrajinskim i ruskim veleposlanikom i stanjem s hrvatskim državljanima. Premijer će o ruskoj agresiji govoriti u uvodnom dijelu sjednice Vlade, a popodne putuje u Bruxelles, gdje je za 20 sati planiran izvanredan sastanak Europskog vijeća.

Premijer je u Banskim dvorima jutros primio ukrajinskog veleposlanika u Hrvatskoj. Vlada, poručio je na Twitteru, najoštrije osuđuje rusku invaziju i agresiju na Ukrajinu, koja je "izravan napad na demokraciju, međunarodno pravo i suverenitet Ukrajine.

"Pozivamo Rusiju da odmah prestane s vojnim operacijama koje ugrožavaju nevine ljude! Podržat ćemo paket sankcija Europske unije i spremni smo humanitarno i tehnički pomoći Ukrajini", poručio je Andrej Plenković.

Ministar Grlić Radman jutros se sastao s veleposlanikom Ukrajine u Hrvatskoj. Osudio je rusku agresiju i izrazio solidarnost s Ukrajinom i njezinim narodom te istaknuo potporu teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine.

"Potičemo hrvatske državljane koji već nisu, da se jave hrvatskom veleposlanstvu u Kijevu, kako bismo preciznije znali gdje se nalaze na broj telefona +380 504126775. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova prati stanje u Ukrajini te razmjenjuje informacije s drugim državama. Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ukrajini u kontaktu je s hrvatskim državljanima te stoji na raspolaganju za svu konzularnu i drugu pomoć, u okviru svojih nadležnosti", poručili su iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:46