ODJECI RAZGOVORA

U VRHU HDZ-a OŠTRO REAGIRALI NA STIEROV VELIKI INTERVJU JUTARNJEM Izvor blizak Plenkoviću: 'On se pridružio rušiteljima HDZ-a!'

Davor Ivo Stier i Andrej Plenković
 Damjan Tadić / CROPIX

Davor Ivo Stier ponaša se neodgovorno, pridružio se onima koji žele srušiti HDZ - poručio je izvor blizak Andreju Plenkoviću komentiravši stavove koje je Stier iznio u subotnjem intervjuu za Jutarnji list.

Stier je žestoko kritizirao Plenkovića kojemu će se po svemu sudeći u proljeće iduće godine suprotstaviti na izborima za novog šefa HDZ-a. Stier tvrdi da je Plenković pogriješio kada je sklopio savez s HNS-om i Milanom Bandićem nakon što je iz Vlade izbacio Mostove ministre, a da su ga zbog tog novog saveza kaznili birači na europskim izborima.

“Klijentelizam kao društveni fenomen i kao politički problem nije stavljen u prvi plan, nego je od lipnja 2017. u prvi plan stavljena stabilnost vlasti i u tom kontekstu je napravljena koalicija s HNS-om i SDSS-om, suradnja s Bandićem i nekolicinom zastupnika koji su izvorno izabrani na listi SDP-a. Ta politika prvi je put testirana kod građana na europskim izborima i doživjela je neuspjeh. Građani su nam poslali poruku da žele da borba protiv klijentelizma bude u prvom planu”, rekao je Stier.

- Plenković provodi borbu protiv korupcije i rješava kosture ekonomske tranzicije od prvoga dana rada Vlade. I policija, i DORH, i Uskok rade svoj posao neovisno i zakonito, a nitko u mandatu ove Vlade na njih na bilo koji način ne utječe u bilo kojem slučaju. A što se tiče Stierove kritike na račun političke stabilnosti, mogu reći da je zemlji trebala upravo ta stabilnost za sve reforme koje smo proveli, za gospodarski rast i vraćanje investicijskog rejtinga. Tko to ne razumije i tko ni danas ne shvaća političke ciljeve bivših partnera iz Mosta, može jedino jamčiti HDZ-u dugotrajan boravak u oporbi - kaže izvor blizak Plenkoviću. Stieru je poručio da je imao prilike biti “dio borbe za promjene u Hrvatskoj”.

- Ali on se odlučio povući i ostati sa strane. Odgovorni političari su oni koji svojim angažmanom daju doprinos boljitku društva umjesto da komuniciraju teze onih koji se svim silama trude srušiti HDZ - kaže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:42