NOVI SUKOB

U VRHU HDZ-a ŠOKIRANI ISTUPOM STIERA: 'ON KOLINDU PODRŽAVA S FIGOM U DŽEPU!' S nevjericom primili njegovu izjavu da mu ne pada na pamet napadati Škoru

Kolinda Grabar-Kitarović, Davor Ivo Stier, Miroslav Škoro
 Danijel Bartolic, Goran Mehkek, Tom Dubravec / CROPIX

Izjava Davora Ive Stiera da će podržati Kolindu Grabar-Kitarović i pomoći joj u kampanji za drugi mandat na Pantovčaku, ali da mu ne pada na pamet napadati njezina protukandidata Miroslava Škoru, u HDZ-u je dočekana s nevjericom, tolikom da Plenkovićevi suradnici neslužbeno govore kako je takva njegova podrška s figom u džepu i izraz njegovih osobnih ambicija.

- Izjava je što se nas tiče u najmanju ruku zbunjujuća. Ako uzmemo u obzir da najžešći napadi prema Kolindi dolaze upravo iz tabora protukandidata Škore, izjavu tumačimo kao da daje potporu s figom u džepu i kao izraz njegovih osobnih ambicija, a ne stvarne želje da pomogne Kolindi i stranci - razljutili su se na Stiera u vrhu HDZ-a.

Stierova izjava za RTL očito je bila potaknuta tekstom koji smo objavili u Jutarnjem, a u kojem smo napisali da u stožeru Kolinde Grabar-Kitarović očekuju njegovu pomoć u kampanji, ali nitko nije ni rekao da će on biti službeno član stožera, uostalom Stier je nešto slično već i govorio u intervjuu u Jutarnjem.

- Ako nije u stanju odgovoriti na kontinuirane napade i dezinformacije koje stižu iz stožera Miroslava Škore, onda je ta njegova potpora Kolindi s figom u džepu - ponavljaju izvori iz vrha HDZ-a.

Stier je, kako prenosi RTL, pojašnjavjući zašto neće napadati Škoru, rekao da je HDZ-ov protukandidat Zoran Milanović, a ne Škoro. U HDZ-u na tu njegovu izjavu odgovaraju kako time praktički šalje poruku članovima i simpatizerima HDZ-a da su Kolinda i Škoro isto.

- To je nama neprihvatljiva teza koju moramo raskrinkati i razjasniti što zastupaju ljudi oko Škore - poručuju u vrhu HDZ-a.

Naš izvor iz HDZ-a koji je dobro upoznat sa stajalištima Davora Ive Stiera oko strategije koju bi HDZ, odnosno Grabar-Kitarović trebala zauzeti prema svojim protukandidatima tijekom kampanje kaže da je iskreno začuđen zašto je Stierova izjava izazvala burne reakcije nekih iz vodstva HDZ-a.

- Pa Stier je rekao ono što već mjesecima govori i što možete pročitati u njegovim intervjuima. On smatra da tijekom kampanje biračima treba komunicirati da se radi o izboru između Grabar-Kitarović i Milanovića. On je samo ponovio ono što stalno govori, a to je da je naš politički suparnik Milanović, a ne neki drugi kandidat - kaže naš sugovornik. Podsjeća da je Stier nedvosmisleno i u više navrata rekao kako čvrsto podupire kampanju Grabar-Kitarović i da ona može računati na njegovu pomoć, bez obzira na to što on neće biti u njezinu izbornom stožeru.

Iz stožera Miroslava Škore pak poručuju da ih ne zanimaju unutarnja pitanja u HDZ-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 10:32