KOLONA SJEĆANJA

U Vukovar stiže i Vučićev izaslanik, Pupovac: ‘Penava mu je lani rekao da nije dobrodošao‘

Što se tiče Kolone sjećanja, pridružit će joj se i Veran Matić. Barem mu je to namjera, kaže Pupovac
Veran Matić (u sredini)
 Nikša Stipaničev/cropix

U sutrašnjoj Koloni sjećanja u Vukovaru trebali bi biti i potpredsjednik Vlade Boris Milošević (SDSS), ali i Veran Matić, posebni izaslanik predsjednika Srbije Aleksandra Vučića za rješavanje pitanja nestalih, javlja Novi list.

O Miloševićevom sudjelovanju u Koloni javnost je jučer izvijestio premijer Andrej Plenković i on će biti jedan od šest članova Vlade koji će sutra biti u Vukovaru. S obzirom na to da je predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u prošlosti već dva puta bio u Koloni sjećanja, ova Miloševićeva gesta ipak nema težinu njegovog nedavnog odlaska u Knin na proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. Zanimljivija je mogućnost da se vukovarskoj Koloni priključi Matić.

Vučićev izaslanik danas će u Vukovaru, zajedno s Miloševićem, Pupovcem, državnim tajnikom Zvonkom Milasom i čelnicima organizacije 'Protiv zaborava', na obali Dunava položiti vijenac za stradale građane srpske nacionalnosti, a potom i na Ovčari za pogubljene i zarobljene hrvatske vojnike i civile.

– Kako sam ja u Koloni sjećanja bio 2013. i 2014., sada ću otići na komemoraciju u Škabrnju, u skladu sa svojom javno izraženom željom. Što se tiče Kolone sjećanja, osim, suglasno dogovoru nas, Vlade i Miloševića, pridružit će joj se i Veran Matić. Barem mu je to namjera. Htio je to i prošle godine, ali mu je gradonačelnik Ivan Penava tada poručio da nije dobrodošao. Vidjet ćemo što će biti u srijedu, izjavio je jučer Pupovac za Novi list.

Podsjetimo, Matić je u listopadu bio i na komemoraciji u Gruborima za srpske civilne žrtve rata ubijene tijekom i nakon Oluje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:51