REAKCIJA STOŽERA

U Vukovarsko-srijemskoj porast oboljelih sa svadbe u Ivankovu: ‘Odluka o svadbama je potreba‘

Načelnik županijskog Stožera Zdravko Kelić istaknuo je da još uvijek ima repova od svadbe u Ivankovu
 Sasa Buric/Cropix

U Vukovarsko-srijemskoj županiji devet je osoba novozaraženih koronavirusom, izvijestili su u utorak iz županijskog Stožera civilne zaštite i dodali kako među zaraženima još uvijek ima i onih sa svadbe u Ivankovu.

"Događanja u zadnja dva tjedan pokazuju što se može dogoditi ukoliko situacija ne bude pod kontrolom", rekao je načelnik županijskog Stožera Zdravko Kelić i istaknuo da još uvijek ima repova od svadbe u Ivankovu prije desetak dana.

Po njegovim riječima, danas je puno bolja situacija u županiji nego što je bila prije nekoliko dana. Kazao je i kako je u županiji 650 osoba u samoizolaciji apelirajući na njih da se ponašaju odgovorno i poštuju mjeru samoizolacije te da surađuju s nadležnim službama. One koji nisu u samoizolaciji, a osjećaju određene zdravstvene poteškoće pozvao je da se jave liječnicima.

Naveo je i kako je u protekla 24 sata na području županije testirano 127 osoba te je od početka epidemije u županiji oboljelo 240 osoba.

Galić: Odluka da svadbe budu u krugu obitelji nije hir nego potreba

Po riječima epidemiologinje iz Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije Jasne Topolovec, epidemiološka služba pozdravlja odluku Nacionalnog stožera da se svadbe do 4. kolovoza u Vukovarsko-srijemskoj županiji održavaju u krugu obitelji. "Apeliram na građane da se oboružaju strpljenjem i pridržavaju svih propisanih mjera", pozvala je.

Načelnik Policijske uprave vukovarsko-srijemske Fabijan Kapular kazao je kako je policija utvrdila u posljednja 24 sata u dva slučaja kršenje mjera samoizolacije.

"Trenutačno imamo četiri zaražena policijska službenika i jednu državnu službenicu dok su u samoizolaciji 26 policijskih službenika i dvije državne službenice", naveo je Kapular.

Predsjednik Stožera, župan Božo Galić ustvrdio je kako sve mjere koje se provode na terenu daju i rezultate te kako zahtjev upućen prema Nacionalnom stožeru o održavanju svadbi u krugu obitelji, nije hir članova županijskog Stožera nego stvarna potreba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:17