LOKALNI STOŽERI

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 16 novozaraženih koronom, u Zagrebu 25. Preminule tri osobe

Broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj je ukupno 1032
Ilustracija/Ranko Suvar/CROPIX
 Ranko Suvar/Cropix

Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio je da je jučer zabilježen 81 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj ukupno 1032. Među njima je 139 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 9 pacijenata.

Županijski stožeri objavljuju nove podatke koje možete pratiti u nastavku.

Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 210 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih je 12 pozitivnih.

Kod 4 osobe radi se o bliskom kontaktu s pozitivnom osobom, 4 osobe su iz samoizolacije, a 2 su uvezena slučaja. Za 2 osobe u tijeku je epidemiološka obrada.

Nažalost, u Općoj bolnici Pula, preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba, 1930. godište, s više kroničnih bolesti.

Izliječene su 4 osobe, a u mjerama samoizolacije nalazi se 299 osoba.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 16 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (3 iz Starih Mikanovaca, 4 iz Vinkovaca, 4 iz Ivankova, 2 iz Novih Jankovaca, 2 iz Đeletovaca, 1 iz Bobote).

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 337, od kojih je 101 osoba izliječena, a 2 osobe su preminule.

Trenutno je u županiji 9 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirana je 181 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 4838.

U samoizolaciji na području županije nalazi se 632 osobe.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 18 zdravstvenih radnika (5 liječnika, 8 medicinskih sestara/tehničara, 3 druga zdravstvena radnika i 2 nezdravstvena radnika).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 54 radnika (8 liječnika, 16 medicinskih sestara/tehničara, 21 drugi zdravstveni radnik i 9 nezdravstvenih radnika).

Brodsko-posavska županija

Svi nalazi testiranih osoba na virus SARS-CoV-2 u posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije bili su negativni. Drugi je to dan zaredom bez novozaraženih osoba u Brodsko-posavskoj županiji.

Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako i dalje iznosi 154, dok je broj aktivnih slučajeva 40. Trenutno su hospitalizirane 3 osobe (jedna osoba manje u odnosu na prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze 182 osobe (120 osoba manje u odnosu na prethodni dan).

Virovitičko-podravska županija

Naknadno dobivenim podacima, još je jedna osoba s područja Virovitičko-podravske županije zaražena korona virusom. Radi se o ženi srednje životne dobi, sa srednje teškom kliničkom slikom koja se trenutno liječi u kući.

Iako živi na području VPŽ, ona se je testirala u jednoj od susjednih županija gdje joj je detektiran COVID-19. Uz nju u samoizolaciju je tako šest osoba, a njih petero s kojima je bila u kontaktu, bit će testirano na COVID 19.

Inače, u posljednjih 24 sata, uz novo zaraženu osobu, uzeti su uzorci ukupno 17 osoba. Njih 16 su bili negativni i jedan pozitivan. Broj testiranih, s područja VPŽ, od početka epidemije je 1.960.

Podsjetimo, od početka epidemije COVID-19, na području Virovitičko-podravske županije, 26 osoba je zaraženo korona virusom. Od toga, petnaesto ih je trenutno aktivno, desetero ih se oporavilo, a jedan muškarac je preminuo.

Primorsko-goranska županija

U Primorsko-goranskoj županiji su četiri osobe zaražene u protekla 24 sata. Dvije su članovi obitelji koja je bila na vjenčanju nakon kojeg su već ranije registrirani zaraženi. Treća osoba je radnik susjedne države koji je testiran po dolasku, a četvrti je jedan građevinski poduzetnik.

Međimurska županija

U protekla 24 sata svi nalazi uzeti u ZZJZ Međimurske županije su negativni. Do sada je ukupno obavljeno 1953 testiranja.

Tijekom poslijepodneva 24.srpnja 2020. iz ZZJZ Varaždinske županije potvrđen je pozitivan nalaz na COVID 19 virus. Testirana osoba je državljanin Republike Kosovo, s boravištem u Međimurskoj županiji, na privremenom radu u Republici Hrvatskoj kao građevinski radnik. Osoba je izolirana, dobrog općeg stanja i s blagim simptomima.

Osječko-baranjska županija

Tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirano je 278 uzoraka

Devet je bilo pozitivnih, od toga 8 s područja Ispostave Osijek i jedna osoba s područja Ispostave Našice.

U KBC-u Osijek su hospitalizirane su 33 osobe, od kojih je troje na respiratoru. Tijekom posljednja 24 sata preminule su dvije osobe, obje (1937. i 1960. godište) su s težom kliničkom slikom liječene u osječkoj bolnici.

15 novih kontakata je stavljeno u samoizolaciju te se sveukupno u samoizolaciji na području županije nalaze 389 osoba.

Grad Zagreb

U Gradu Zagrebu zabilježeno je 25 novih slučajeva, izvijestili su iz NZJZ "Dr. Andrija Štampar". 19 oboljelih su kontakti prethodno oboljelih osoba, četiri su osobe za sada negativne epidemiološke anamneze, a dvije su osobe doputovale s Kosova.

Karlovačka županija

U Karlovačkoj županiji na koronavirus u posljednja 24 sata testirano je 86 osoba i nema novooboljelih.

Šibensko-kninska županija

Na području Šibensko-kninske županije su četiri osobe zaražene koronavirusom u posljednja 24 sata.

Riječ je o tri osobe iz Kistanja i jednoj iz Bilica, koje su bile kontakt ranije oboljelih osoba i bile su u samoizolaciji.

Dubrovačko-neretvanska županija

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Ukupno su hospitalizirane 2 osobe u OB Dubrovnik. Od početka pandemije na analizu je poslano 5658 uzoraka.

U samoizolaciji se nalazi 240 osoba, a u posljednja 24 sata nije utvrđeno kršenje mjere samoizlacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 46 slučaja kršenja samoizolacije.

Varaždinska županija

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježene su dvije novozaražene osobe od kojih je jedna hospitalizirana, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Riječ je o muškarcu srednjih godina srednje teške kliničke slike te ženskoj osobi koja je bliski kontakt prije zaražene osobe. Muškarac je hospitaliziran i na liječenju je u varaždinskoj Općoj bolnici, dok se žena zbog blage kliničke slike liječi kod kuće.

Od jučer su se oporavile dvije osobe, tako da je u Varaždinskoj županiji trenutno sedam aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. Jedna je osoba na liječenju u Općoj bolnici Varaždin, a šestero oboljelih izolirano je kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

Od početka pojave koronavirusa evidentirano je ukupno 59 slučajeva zaraze, a deset osoba se Varaždinskoj županiji dodatno pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

Splitsko-dalmatinska županija

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 15 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Devet osoba je iz Splita, tri su iz Sinja, dvije iz Otoka te jedna iz Muća

Test još dviju osoba bio je pozitivan, no one su s područja Grada Zagreba.

Od 15 novooboljelih, tri su kontakti prethodno oboljelih, dok se ostalih 12 epidemiološki obrađuje.

Krapinsko-zagorska županija

Na području Krapinsko - zagorske županije u protekla 24 sata evidentirane su 3 novozaražene osobe (sve 3 osobe iz Radoboja). Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Krapinsko - zagorske županije je 16.

Zadarska županija

Dvije su novozaražene osobe od koronavirusa na području Zadarske županije.

Riječ je o mlađem muškarcu i ženi srednjih godina, oboje s područja grada Zadra, a njihova se kretanja i kontakti utvrđuju.

Tijekom jučerašnjeg dana testirana su 123 uzorka.

Na COVID 1 odjelu Opće bolnice Zadar ukupno je hospitalizirano pet pacijenata, a u samoizolaciji je 217 osoba. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.

Bjelovarsko-bilogorska županija

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije do sada nema potvrda o novooboljelim osobama od COVIDA 19.

Naime, u posljednja 24 sata testirano je 56 osoba od kojih je došlo 46 negativnih nalaza.

Za 10 osoba nalazi se očekuju i čim dođu rezultati za preostalih 10 testiranih Stožer civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije obavijestit će javnost.

Tako za sada u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji je i dalje potvrđeno 7 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom.

Trenutno se u samoizolaciji na području županije nalazi 104 osobe.

Koprivničko-križevačka županija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako na području županije nema zabilježenih novih slučajeva bolesti COVID-19 te kako je zdravstveno i epidemiološko stanje stabilno.

Svih testirani uzorci sa sumnjom na koronavirus izuzeti iz opće populacije u posljednja 24 sata su negativni.

Na području županije trenutno je šest aktivnih slučajeva pozitiviteta bolesti COVID-19, a od početka epidemije ukupno je zabilježeno 105 slučaja oboljenja koronavirusom.

Sisačko-moslavačka županija

U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan jedna je novooboljela osoba od zarazne bolesti COVID-19, priopćeno je iz županijskog Stožera civilne zaštite naknadno nakon što je prvotno objavljeno da nema zaraženih. Osoba je s područja grada Petrinje. Potrebna epidemiološka obrada je u tijeku.

Upravo je stigla obavijest o još jednoj novooboljeloj osobi od zarazne bolesti COVID19. Osoba je s područja grada Siska te su sve potrebne epidemiološke obrade u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:03